TREDJEPLASS: Petter Northug meldte seg på Dolomitenlauf i går kveld. I dag gikk han inn til tredjeplass og topper dermed FIS' langdistansecup sammenlagt. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX
TREDJEPLASS: Petter Northug meldte seg på Dolomitenlauf i går kveld. I dag gikk han inn til tredjeplass og topper dermed FIS' langdistansecup sammenlagt. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIXVis mer

Northug tok ledelsen i langdistansecupen

På tredjeplass etter å ha meldt seg på kvelden i forveien.

Petter Northug gikk inn til tredjeplass i Dolomitenlauf i langrenn i dag og tok ledelsen sammenlagt i FIS langdistansecup.

Northug meldte seg på løpet i Østerrike kvelden før og lå lenge beskjedent plassert i feltet, men han kom voldsomt i snøværet mot slutten og avgjorde en jevn kamp om tredjeplassen.

Sergio Bonaldi fra Italia stakk tidlig fra de øvrige og gikk inn til en klar seier, mens slovakiske Martin Bajcicak ble toer etter å ha gått alene det meste av løpet.

Northug tok tredjeplassen etter å ha spurtet ned italienerne Pietro Piller-Cottrer, Cristian Zorzi og Alan Martinelli.

Dolomitenlauf avvikles normalt i nærheten av Lienz, men rennet ble i år flyttet til Obertilliach på grunn av snømangel.

- Det var et veldig godt løp for meg. Jeg kunne ta meg hit raskt fra treningsoppholdet i Seiser Alm, og derfor tok jeg sjansen på å delta. Etter en ukes hardtrening i høyden var ikke beina friske, men jeg hadde 42 kilometer til å ta meg inn i løpet, sa Northug.

- For meg var det perfekt at det startet å snø. Jeg hadde ikke perfekte ski, og snøværet ga meg bedre mulighet til å henge med gruppen jeg var i. Jeg trodde vi kjempet om fjerdeplass. Da jeg innså at det handlet om pallen, presset jeg hardt og stolte på spurten min. Det er alltid hyggelig å være på pallen.

Northug vant La Sgambeda i desember. Han deltok ikke i Jizerska Padesatka, men etter tre av ni løp i FIS langdistansecup leder han foran Bajcicak og Bonaldi.

Kvinneklassen ble vunnet av russiske Olga Mikhailova, som i likhet med Bonaldi stakk fra tetgruppen tidlig.

Beste norske var Marianne Byfuglien på 9.-plass.

(NTB)