Northug tok tissepause

Tømte blæra mens han ventet på neste løper.

Petter Northug (21) følte seg tung og ville vente på «hjelp». Ventetiden benyttet han like godt til å tømme blæra.

Det er et triks som ikke er benyttet så ofte lenger. Men Northug er ingen A4-løper, og han var det heller ikke under femmila i Holmenkollen lørdag. Da tok han seg et minutts pause og parkerte seg selv utenfor løypa.

- Det var tungt fra start, og det var ingen vits i gå alene. Det ville blitt et slit. Derfor stoppet jeg helt opp og ventet. Det er første gang at jeg har tatt meg tid til å pisse i et skirenn, ja.

Først kom tsjekkeren Martin Koukal og deretter finnen Sami Jauhojärvi. Da slengte Northug seg på og holdt seg i ryggen på finnen helt til han spurtet fra ham på oppløpet og stupte fullstendig utslitt over mål.

- Sisterunden var helt forferdelig. Jeg hadde vondt overalt og var svimmel. Jeg hadde problemer med å stå oppreist på ski. På sisterunden overrasket jeg meg selv, jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare å henge på inn til mål og bli nummer 12.

Northug var drøyt tre minutter etter vinneren Odd-Bjørn Hjelmeset i mål.

- Det var artig å gå et skikkelig klassiskrenn igjen. Dette var en manndomsprøve. Femmila i Kollen er et løp for folk med hår på kassa, og jeg har ikke fått hår på kassa ennå. Men Odd-Bjørn er 14 år eldre enn meg, og jeg får mine sjanser til å vinne en femmil her, sa Northug. (©NTB)

SOM I GAMLE DAGER: Petter Northug jr. tok seg like greit en tissepause mens han ventet på en rygg å henge på under dagens femmil. Så dukket finske Sami Jauhojärvi (nummer 44) opp. Foto: Eirik Helland Urke
SOM I GAMLE DAGER: Petter Northug jr. tok seg like greit en tissepause mens han ventet på en rygg å henge på under dagens femmil. Så dukket finske Sami Jauhojärvi (nummer 44) opp. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer