FEIRET PÅ EN SKI: Petter Northug slo til med en ny frekk målgang på Bislett. Foto:Erik Berglund
FEIRET PÅ EN SKI: Petter Northug slo til med en ny frekk målgang på Bislett. Foto:Erik BerglundVis mer

Northug trekker seg fra duell med Hellner

Gir ikke svensken sjanse til revansj i Stockholm.

Det blir ikke noen ny rulleskiduell mellom Petter Northug og Marcus Hellner på Stockholms stadion. Northug har derimot bestemt seg for å stille i VM på rulleski i høst.

Etter tapet på Bislett tidligere i sommer skulle Hellner etter planen få muligheten til revansj foran fredagens Diamond League-stevne i Stockholm. Men Northug trekker seg nå fra avtalen, melder NRK.

- Petter har vært i høyden fra rundt 14. juli og ønsker å fullføre høydeoppholdet. Han ønsker å dra rett fra høyden til Oberhof på samling med resten av laget, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.no.

Langrennsesset fra Mosvik befinner seg i Italia. Løfshus avviser at den showpregede duellen i Stockholm er avlyst på grunn av terrorangrepene i Norge. Avlysningen skyldes hensyn til treningen.

- Hvis han skal ha et avbrudd ned til Stockholm nå, vil det ødelegge den gode treningsperioden han er inne i, sier Løfshus.

Et sted Northug derimot kommer til å stille, er under VM på rulleski. Det skjer i Aure og Kristiansund 10.-12-august. Ifølge Vidar Løfshus synes Northug mesterskapet er en fin utfordring som gir motivasjon i treningsarbeidet.

(NTB)