Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug fortsatt forkjølet og gir opp OL

Northug-trener om spesial-uttak: - Lite aktuelt

Innforstått med at OL ryker sier treneren.

GIR OPP: Petter Northug er fortsatt forkjølet og går ikke verdenscupsprint i Planica.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GIR OPP: Petter Northug er fortsatt forkjølet og går ikke verdenscupsprint i Planica.Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug er fortsatt syk og går glipp av siste sjanse til å gå seg inn i OL-troppen på klassisk sprint i Planica. Northugs trener Stig Rune Kveen sier at de nå gir opp håpet om å komme til OL.

- Det sitter dypt i brystet og han hoster fortsatt. Verdenscupen i Planica utgår og vi er innforstått med at OL også ryker, sier Stig Rune Kveen.

Kveen sier til Dagbladet at Northug tar situasjonen med fatning.

- Han er jo en mann med mye erfaring, så ut ifra forutsetningene tar han det greit. Samtidig er han en konkurransemann som helst skulle gått i Planica.

Utelukker ikke skjønnsmessig uttak

I en pressemelding fra Skiforbundet vil likevel landslagssjef Vidar Løfshus ikke helt utelukke at Northug kommer med i troppen til Pyeongchang. Han holder fortsatt døren litt på gløtt for Norges mestvinnende langrennsløper det siste tiåret.

- Vi har fortløpende kontakt med Petter, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

- Sannsynligheten for OL er lav, men døra er ikke helt lukket. Det er fortsatt en åpning for at vi skjønnsmessig kan vurdere Petter inn.

Kveen tror ikke det er aktuelt for landslagsledelsen å ta ut Northug i OL-troppen på en skjønnsmessig vurdering, på tross av at Løfhus åpner for den muligheten.

- Vi har fått med oss at han har uttalt det. Å skjønne seg inn til en reserveplass er nok lite aktuelt, men vi får snakke med Vidar om hva han mente med det. Vi snakker daglig med dem om Petters situasjon, sier Kveen.

På spørsmål om Northug vil føle seg motivert for å komme til OL som en innskjønnet reserve svarer Kveen at han tror det er lite aktuelt, men at det til syvende og sist er Northug selv som må svare på det spørsmålet.

- Jeg tror først og fremst at det er lite aktuelt, så vil det bli noe som Petter skal ytre til Vidar når vi fortsetter å snakke videre.

Langt nede etter Tour de Ski-vraking

Northugs sesong har aldri kommet helt igang etter at han ble småsyk før sesongåpningen på Beitostølen og Kuusamo. Kveen sier til Dagbladet at Northug tok det svært tungt da han ble vraket til Tour de Ski.

- Jeg tror sett i ettertid, da han trykket på gassen og prøvde å trene seg frem til Tour de Ski, så gikk det nok hardt inn på ham at han ikke fikk gå touren. Så kom den ubeleilige sykdommen etter Piteå rett etter at han hadde vært langt nede, sier Kveen.

- Det var uheldig at forkjølelsen skulle komme rett i forkant av NM og verdenscuprennene i Planica. Det var kjipt, sier Kveen.

Kveen sier at de ikke har snakket så mye om veien videre ennå, men at første bud er å få Northug hundre prosent frisk og at de legger en plan for resten av sesongen deretter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!