Northug trodde ikke sine egne øyne da han lurte Halfvarsson i VM-stafetten

Avslører i ny dokumentar.

(Dagbladet): Søndag er det tid for å mimre litt om vinterens ski-VM i Falun på NRK. Da sender statskanalen dokumentaren «Northugs triumf» om Northugs vei mot de fire gullene han hentet hjem fra naboene i øst.

Nettopp svenskekampen er noe av det som får oppmerksomhet i dokumentaren, skriver NRK på sine nettsider. Stafetten er høydepunktet for publikum, utøvere og støtteapparat, og i Falun var det som vanlig spenning mellom Norge og Sverige på herrestafetten hele veien inn til mål.

I dokumentaren avslører Petter litt av tankene han gjorde seg underveis. Opp den nest siste bratte bakken før stadion så det ut som om Northug forsøkte å rykke forbi Calle Halfvarsson i front, men ifølge Northug var det et forsøk på å lure svensken.

Et forsøk han fikk full uttelling for, skulle det vise seg.

- Jeg kikker på ham, går opp på sida, prøver å gjøre ham stresset. Jeg gjør det ikke for at jeg ønsker å ta teten. Jeg håper at han skal gå i samme fella som i Val di Fiemme, sier Northug om rykket opp den nest siste bakken.

Fella Northug satte opp var å få Halfvarsson såpass stressa at svensken tok teten inn på stadion. Det gjrode Calle i VM i Val di Fiemme for to år siden og ble spurtslått så det sang av Northug.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle få ham til å gjøre det, å kjøre først i hocke ned mot stadion. Det trodde jeg ikke jeg klarte, sier Northug med et smil.

Der og da skjønner Petter at han kommer til å vinne den stafetten. De kiloene med negler som forsvant for alle oss andre mens de gikk mot hverandre inne på stadion var med andre helt unødvendige. Northug hadde lurt Halfvarsson igjen.

- Da følte jeg at han hadde gått i den fella igjen, han taklet ikke hjemmebane. Og det er fantastisk, sier Northug.

FEM AV FEM: Petter Northug har vært Norges gullgarantist i VM-stafettene helt siden Sapporo i 2007. Falun var ikke noe unntak.Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FEM AV FEM: Petter Northug har vært Norges gullgarantist i VM-stafettene helt siden Sapporo i 2007. Falun var ikke noe unntak.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer