Northug tror ikke på den russiske skipresidenten

- Står ikke for sine ord.

TROR IKKE PÅ VÄLBE: Petter Northug mener at Jelena Välbe ikke står for sine ord. Her fra et rulleskirenn på Hommelvik utenfor Trondheim lørdag.
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TROR IKKE PÅ VÄLBE: Petter Northug mener at Jelena Välbe ikke står for sine ord. Her fra et rulleskirenn på Hommelvik utenfor Trondheim lørdag. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): For et par uker siden sa den russiske skipresidenten - og tidligere storløper - Jelena Välbe til Adresseavisen at hun var innstilt på å vrake Alexander Legkov til stafetten i Sotsji-OL.

Det utspillet har Petter Northug liten tro på.

- Hun viste jo i fjor at hun ikke står for sine ord. Da er det ikke så mye å legge i det, sier Petter Northug til Adresseavisen.

Iskaldt forhold Ifølge Adresseavisen er forholdet mellom Jelena Välbe og Legkov iskaldt. Välbe sa også før VM i fjor at Legkov ville vrakes fra stafetten, men han stilte på laget som tok bronse i Val di Fiemme.

Legkov har vært sterkest av de russiske gutta de siste årene. Grunnen til det dårlige forholdet til Välbe skal være at han - i likhet med nettopp Northug - har valgt å stå utenfor landslaget.

Skeptisk Rønning Välbes nye utspill, om å vrake Legkov fra stafettlaget i OL, har skapt hoderisting også i den norske landslagsleiren. Eldar Rønning er blant dem som synes det er merkelig.

VRAKES? Alexander Legkov ble truet med stafettvraking forrige sesong, men stilte likevel i VM-stafetten. Petter Northug tror det samme vil skje i OL. Foto: AFP / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
VRAKES? Alexander Legkov ble truet med stafettvraking forrige sesong, men stilte likevel i VM-stafetten. Petter Northug tror det samme vil skje i OL. Foto: AFP / DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix Vis mer

- Det er en fordel for Norge hvis de ikke vil bruke Russlands beste skiløper. Hvis de ikke bruker Legkov, så har de et svakere lag enn de kunne ha hatt. Jeg vil se at det skjer først, for jeg tror ikke de er så dumme, uttalte Rønning tidligere i høst.

STÅR FOR SINE ORD: Jelena Välbe - her fra karrieren som aktiv - er nå russisk skipresident.
STÅR FOR SINE ORD: Jelena Välbe - her fra karrieren som aktiv - er nå russisk skipresident. Vis mer