Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Usikkert om Petter Northug går Skandinavisk cup

Northug-tvil om Skandinavisk cup: - Han er ikke motivert til det

Norges Skiforbund har skissert en OL-plan for Petter Northug som inneholder Skandinavisk cup i Piteå. Skistjernen stiller likevel neppe til start i Sverige.

USIKKERT: Trener Stig Rune Kveen forteller at det er bortimot sikkert at Petter Northug ikke stiller i Piteå. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
USIKKERT: Trener Stig Rune Kveen forteller at det er bortimot sikkert at Petter Northug ikke stiller i Piteå. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier hans trener Stig Rune Kveen til VG.

- Det er svært tvilsomt at han går der. Det er bortimot sikkert at han ikke stiller i Piteå. Jeg skal ikke konkludere, men jeg har en sterk tvil, sier han til VG og utdyper.

- Han må ha lyst til å gå skirenn og jeg kan ikke tvinge ham til det. Det kan ikke Vidar Løfshus heller. Det blir et valg som Petter tar selv. At han ikke vil gå der er helt naturlig. Petter vant Skandinavisk cup sammenlagt som 19-åring. Han er ikke gira og har ikke motivasjon til det. Så får vi se hva det blir videre.

Northugs siste lille håp om Tour de Ski-deltakelse forsvant fredag. 31-åringen var førstereserve i den norske troppen, men ingen av de norske uttatte løperne meldte forfall i 12. time.

OL henger i en tynn tråd for Northug som ble anbefalt av skiforbundet å gå skandinavisk cup i Piteå, NM på Gåsu og verdenscup i Planica for å vise seg en OL-plass verdig.

Nå virker det som han dropper førstnevnte renn som går allerede neste helg.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!