Northug uenig med Tønseth om Henrik Ingebrigtsens skitalent: - Han hadde fått juling

Didrik Tønseth konkurrerte mye mot Henrik Ingebrigtsen i ungdomsårene og tror friidrettsprofilen kunne ha gjort det bra som langrennsløper. Det tror ikke Petter Northug.

SKUFFET: Henrik Ingebrigtsen var skuffet over at finaleplassen røk natt til fredag, men hadde ikke mer å gi etter en sesong preget av skader. Ingebrigtsen hadde også et stort langrennstalent, men valgte bort Norges nasjonalsport. Det tror Petter Northug er like greit. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKUFFET: Henrik Ingebrigtsen var skuffet over at finaleplassen røk natt til fredag, men hadde ikke mer å gi etter en sesong preget av skader. Ingebrigtsen hadde også et stort langrennstalent, men valgte bort Norges nasjonalsport. Det tror Petter Northug er like greit. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AURE (Dagbladet): Da 1500-meterspesialisten Henrik Ingebrigtsen (25) gikk inn til suverent gull i junior-NM i langrenn på Stokke 23. februar i 2008, var reaksjonene mange.

Konkurrentene var overbevist om at det var forholdene som hjalp Sandnes-gutten til gull med hele 50 sekunder. Like etterpå la han og resten av brødrene skiene på hylla etter råd fra pappa Gjert Ingebrigtsen og rendyrket friidrettssatsingen. Valget ble begrunnet med at det er gjevere å hevde seg i løpeøvelser i friidrett enn i Norges nasjonalsport.

Langrennsesset Didrik Tønseth (25) konkurrerte i samme klasse som Ingebrigtsen og var en av utøverne som ble et offer for forholdene da friidrettsesset vant junior-NM i suveren stil. Samtidig er Tønseth klar på at Ingebrigtsens langrennstalent likevel var stort.

- I det løpet du nevner hadde Henrik flaks med forholdene. Med normale forhold hadde Ole Henrik Kabbe vunnet, som var best av de seedede på 14. plass. Jeg ble nr. 15, forteller Tønseth til Dagbladet.

- Men Henrik var definitivt god på ski. Det han gjorde i Hovedlandsrennet i Alta to år tidligere var mye mer imponerende. Da slo han alle og vant 7,5 kilometer skøyting helt uten hjelp av forholdene. Det var sterkt, mener motbakkespesialisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer