USIKKER: Petter Northugs kropp har vært sliten etter Sotsji, og i morgen avgjør han om det er noe poeng i å gå verdenscupavslutninga i Falun.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
USIKKER: Petter Northugs kropp har vært sliten etter Sotsji, og i morgen avgjør han om det er noe poeng i å gå verdenscupavslutninga i Falun.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Northug usikker på Falun-helga også

Tar endelig avgjørelse i morgen.

(Dagbladet): Etter at han reiste hjem fra Lahti før 15-kilometeren, og etter å ha røket ut i sprintprologen samme sted for en drøy uke siden, har Petter Northug pleiet kroppen og formen med rolig trening hjemme i Trondheim.

Northug var fysisk og mentalt utladet etter OL, og droppet både bysprinten i Drammen forrige onsdag, og den klassiske femmila i Holmenkollen lørdag.

I morgen tar han avgjørelsen om han skal gå verdenscupavgjørelsen i Falun kommende helg.

- Totalbildet om hvordan formen er avgjør om han går, sier Northugs trener, Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.

Før den avsluttende minitouren ligger Northug på fjerdeplass i den totale verdenscupen, og om han ikke går kommer han etter alle solemerker til å rase nedover den lista.

Ned til formløperen Daniel Richardsson på 11. plass skiller det bare 140 poeng, og i Falun ligger det  300 poeng i potten. Et ras på sammenlagtlista vil også få økonomiske konsekvenser for Northug, uten at det har noen betydning for om han stiller eller ikke.

- Nei, det tenker vi forsåvidt ikke på i det hele tatt. Det er kun hvis han hadde ledet verdenscupen sammenlagt og det var tight i toppen at det hadde vært aktuelt å gå om han ikke følte seg i toppslag, sier Myhr Nossum.