<strong>SNAKKET IKKE MED NOEN:</strong> Petter Northug var tydelig skuffa over 32. plassen i prologen i dag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SNAKKET IKKE MED NOEN: Petter Northug var tydelig skuffa over 32. plassen i prologen i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Sprintverdenscupen i Lillehammer 2017

Northug ut av prologen: - Ville gått videre i et hvilket som helst annet land

OL-håpet svinner for langrennskongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILEHAMMER (Dagbladet): Petter Northug var 87 hundredeler fra å ta seg videre fra prologen i verdenscupen på Lillehammer i dag.

Med 32. plass fra prologen i sekken, tok Northug på seg skiene og gikk rett i bilen og vekk fra Birkebeineren skistadion etter skuffelsen.

Han var 13.42 bak prologvinner Johannes Høsflot Klæbo.

Resultatet kan ha vært kroken på døra for OL-sjansen hans på sprint. Hele tolv norske menn var bedre enn Northug i dag.

Nordmenn videre i Lillehammer:

1. Johannes Høsflot Klæbo

3. Pål Golberg

6. Fredrik Riseth

8. Pål Trøan Aune

10. Erik Valnes

13. Sondre Turvoll Fossli

14. Eirik Brandsdal

16. Even Northug

18. Emil Iversen

25. Håvard Solås Taugbøl

28. Kasper Stadaas

29. Sindre Bjørnestad Skar

(NTB)

- Hadde denne sprinten gått i et hvilket som helst annet land, hadde han vært videre til kvartfinalen, sa landslagstrener Tor Arne Hetland til Dagbladet etter prologen.

Det norske paradokset

Paradokset Hetland peker på handler om de norske verdenscupkvotene. I verdenscuprenn i andre land stiller Norge med seks løpere i sprint. I Lillehammer kommer en stor nasjonal kvote i tillegg, og dermed fylles resultatlista opp med nordmenn.

Om prologen hadde gått i et annet land, med dårligere løpere på nasjonal kvote, ville altså Northug garantert tatt seg videre til kvartfinalen med tida i dag.

Av de femten norske herrene som sto på startstreken, var det bare Northug, Mattis Stenshagen og Finn Hågen Krogh som ikke gikk videre fra prologen.

- Jeg sa det allerede i går. Utfordringa hans var å gå videre fra prologen og kvartfinalen, sier tidligere langrennssjef, nå ekspertkommentator for OL-kanalen Discovery, Åge Skinstad, til Dagbladet.

- Hadde han kommet seg til en semifinale kunne alt skjedd. Han er utholdende, så han hadde taklet tøffe heat, sier Skinstad.

Landslagstrener Tor Arne Hetland vil naturlig nok ikke forskuttere verdenscuputtaket til Davos neste helg, men det spøker i alle fall for Northugs plass på sprinten der.

Om han får gå femtenkilometeren avhenger av hvordan tremila i morgen, søndag, går.

- Han sleit seg i hvert fall ikke ut i dag, så det er jo positivt, sier Hetland, og legger til at han hadde håpet av Northug hadde klart å skvise seg med blant de tredve som går finaler fra klokka 11.15.

Jacobsen sleit seg videre

Blant damene var det derimot ingen overraskelser. Ti norske tok seg videre fra prologen, der Maiken Caspersen Falla var beste norske på en fjerdeplass.

Både Heidi Weng, Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og de andre kanonene gikk greit videre, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjorde det spennende for seg selv med 29. plass i prologen.

I toppen av prologlista var det rekordjevnt. Etn hundredel skilte prologvinner Sadie Bjornsen fra de to på andreplass, finske Krista Pärmäkoski og russiske Natalja Nepryajeva.

Også kvinnefinalene begynner klokka 11.15.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer