Ski-VM i Lahti: Emil Iversen-vrakingen

Northug ut mot landslagsledelsens behandling av Iversen: - Det er en skandale

Petter Northug mener det er en stor feil å vrake Emil Iversen, som har vært verdens tredje beste klassiskløper denne sesongen og trenger muligheten til å reise seg.

KLAR: Petter Northug er ikke i tvil om at Emil Iversen burde fått muligheten til å revansjere seg på 15 kilometer klassisk i dag. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: Petter Northug er ikke i tvil om at Emil Iversen burde fått muligheten til å revansjere seg på 15 kilometer klassisk i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI (Dagbladet): Emil Iversen var bankers på 15 kilometer- og stafettlaget helt fram til han falt fra et mulig VM-gull i siste sving på lagsprinten.

Der og da gikk hele mesterskapet i tusen knas. Det som kunne vært starten på en festrekke med gullmedaljer, ble i stedet tidenes antiklimaks.

En av verdens beste klassiskløpere denne sesongen får ikke gå dagens 15 kilometer i klassisk. Det mener Petter Northug er en skandale.

- Emil burde få gått 15-kilometeren med de distanseresultatene han har i år. Det er en skandale at han ikke er på laget, sier Northug til Dagbladet.

- Emil er vel rangert som den nest beste nordmannen i klassisk distanselangrenn denne sesongen?

- Ja! Emil er kvalifisert til denne distansen, sier Mosvik-ekspressen til Dagbladet.

Iversen: - Fortjener en plass på laget

Det er Iversen enig i. For hør bare her: I Kuusamo ble han nr. 2 på 15 kilometer klassisk og beste nordmann. På Lillehammer gikk han seg opp til 4. plass etter den avsluttende klassisketappen.

I Falun vant han 30 kilometer fellesstart etter å ha holdt følge med Martin Johnsrud Sundbys rykk og vunnet spurten. I de tunge løypene i Otepää ble han nr. 12 på 15 kilometer klassisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer