RYDDER SPEILET FOR SOMMEREN: Men etter sommerkos med poker og rulleski kommer Marcus Hellner og de andre rivalene opp på speilet igjen, hjemme hos Petter Northug i Meråker.

Foto: ARNT E. FOLVIK
RYDDER SPEILET FOR SOMMEREN: Men etter sommerkos med poker og rulleski kommer Marcus Hellner og de andre rivalene opp på speilet igjen, hjemme hos Petter Northug i Meråker. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

Northug utfordrer Hellner til duell i Las Vegas

- Kan bli heftig, sier svensken.

||| (Dagbladet): Rivaliseringen mellom Petter Northug og Marcus Hellner har vært sterk hele sesongen, og toppet seg under OL da begge tok hver sin individuelle gullmedalje og stafett-gullmedalje.

Men noen ren duell mellom de to fikk vi aldri i Vancouver, og det har en av Northugs sponsorer tenkt å gjøre noe med.

I juli skal nemlig Petter Northug flys til Las Vegas for spille poker-VM, og da skal Marcus Hellner også inviteres med.

- Kanskje kan vi få til en dobbel duell? Først ved pokerbordet, og så på rulleski utenfor kasinoet, sier Northug til Expressen, og legger til:

- Jo, i poker bør jeg slå ham.

Rulleskiduell
Vi Menn er sponsoren bak Las Vegas-turen, og produktsjef Stian Bjerke bekrefter overfor Dagbladet at Hellner kommer til å bli invitert.

- Vi har vært i møte om dette nå, og planen er å spørre om Marcus også har lyst til å være med over. Men vi har ikke fått bedt ham ordentlig ennå, så ingenting er spikret, sier Bjerke.

- Vi håper å få til noe i form av en rulleskiduell eller noe liknende, men det har vi ikke slått fast ennå. Noe vet vi at vi skal gjøre, mens noen andre ting fortsatt er under planlegging. Uansett blir det en innholdsrik tur, som vil vise hvorfor vi har knyttet oss til Petter Northug, sier han.

Marcus Hellner er positiv til ideen, dersom det passer.

- Jeg har hørt at det er på gang, men jeg har ikke fått noen bekreftelse på alt ennå, sier svensken til Expressen.

- Kommer du til å dra om innbydelsen kommer?

- Det kommer litt an på hvordan det passer inn. Men det skulle unektelig ha vært en heftig greie, sier Hellner.

Petter Northug fortalte Dagbladet tidligere i år at han har hatt bildet av Marcus Hellner og flere andre rivaler hengende på baderomsspeilet hjemme i Meråker, som inspirasjon foran OL-sesongen.

- De nærmeste 4-5 årene tror jeg det kommer til å handle om meg, Hellner og Dario Cologna. Hellner har utviklet seg fantastisk mye denne sesongen, sier Northug.

- Bildet henger der fortsatt, men nå skal jeg ta det ned for sommeren, så kan Hellner komme opp på speilet igjen i høst, sier Northug.

Gull verd
Vi Menn betaler 60 000 kroner i reise, opphold og turneringsbillett for Northug, men ifølge Dagens Næringsliv har de sponsormidlene mannebladet har sendt den norske langrennsyndlingens vei, vært gull verd også for dem.

Bladet fikk et opplag på 81 500 eksemplarer i fjor, noe som var et fall på 8174 eksemplarer fra året før. I november 2009 inngikk de den ettårige sponsoravtalen med Petter Northug, og siden den ble inngått og fram til februar i år, skaffet bladet seg 10 000 nye abonnenter, og økte abonnementsopplaget med 13 prosent.

- Vi er jo ikke interesserte i langrenn som sådan, vi er interesserte i Petter som person og figur, sier produktsjef Stian Bjerke til Dagbladet.

- Vi ser en verdi i å knyttes opp mot Petter og de kvalitetene han har, og det er mange også utenfor langrennssporet. Vi er et bredt blad, og det er også det vi vil vise ved å ta med oss Petter til Las Vegas i sommer, at han også har mange sider, sier Bjerke.

Petter Northug fullførte verdenscupsesongen med seier på jaktstarten i Falun i går, der han håndhilste på alle publikummere han kunne på oppløpet. Til helgen går han NM i Tolga.

PS!
Allerede onsdag tar Northug fatt på den delen av langrennslivet som gjerne kommer etter sesongslutt. Da skal han og lillebror Tomas møtes til duell i barneskirenn, i samarbeid med sponsoren BDO og Redd Barna.

— Tomas prøvde seg i Drammen, men det vil nok ta en stund før han er på høyde med meg. Men nå skal vi kose oss på barneskirenn.  Det er noe forfriskende med den entusiasmen barn viser når de går på ski. Det gir håp for lillebror, som gjør alt han kan for å slå meg i spurten, sier Petter.