Northug vant 135 000 i internett-VM i poker

Endte på 80. plass av 2133.

HABIL POKERSPILLER: Petter Northug, her i aksjon under NM i poker i fjor.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HABIL POKERSPILLER: Petter Northug, her i aksjon under NM i poker i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Internett-VM i poker (WCOOP) har blitt avholdt på verdens største pokerside, pokerstars.com, de siste tre ukene, og flere norske pokerspillerene har imponert i verdensmesterskapet.

Brukeren «Sykoen» var ikke snauere enn at han vant rangeringen som beste spiller gjennom serien på 66 turneringer. En sterk prestasjon, i konkurranse med verdens beste pokerspillere.

Men de siste to døgnene er det en annen nordmann som har gjort det, og han er også bedre kjent som Norges beste langrennsløper. Petter Northug var en av de 2133 som startet i hovedturneringen.

Bare å kjøpe seg inn kostet 5200 dollar, og førsteplassen i den største turneringen på internett er på svimlende 1.8 millioner dollar.

Turneringen gikk over to dager, og etter den første dagen lå Petter Northug på 100.plass av de 296 som var igjen. Northug mistet imidlertid litt av den gode flyten etter hver som få ble igjen i turneringen.

Da det var 81 igjen i turneringa, spilte Northug, kjent som «NorthugJR» i denne sammenhengen, sin siste hånd.

Han hadde igjen få sjetonger, og fikk på alt med ett ess og en tre-er fra storeblind. Motstanderen hadde et par i 8-ere, og dermed hadde Northug bare tretti prosent sjanse til å vinne hånda.

Det gjorde han ikke, og Northug endte på en 80.plass og fikk 22 396 dollar for plasseringen.

Northug har tidligere ikke ville snakket om sine pokerbragder på internett, men tidligere i år bekreftet side3  at kallenavnet NorthugJR var nettopp Petter Northug.