Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug vant i svensk skidrakt

- Dette er bevisst strategi.

(Dagbladet): Siste: Petter Northug kom inn med den beste tiden i dagens 10 km i Sverige. Den norske skikongen klokket inn på 23:43 - 36 sekunder foran svenske Jimmie Johnsson. Norske Chris Jespersen kom på femteplass. 

Tidligere i dag la Petter Northug ut en videoblogg, hvor han viste drakta han hadde fått spesialtilpasset til dagens løp. 

- Til ære for Sverige og Bruksvallarna har jeg laget en egen drakt med klubbfargene mine, som kanskje kan minne litt om det svenske flagget, sier Northug på sin egen tv-kanal.  

Da Petter Northug stod klar på startstreken ble det bekreftet - den norske skikongen skulle faktisk gå dagens 10 km i de svenske fargene.

- Elsker å erte svenskene NRK-reporter Jann Post er ikke overrasket over Northug-showet:

- Dette er typisk Petter Northug. Han elsker å erte svenskene. Han har jo tidligere gått i mål med svensk flagg, og han har hatt andre sprell, sier Post til Dagbladet.

- Det er litt typisk at han vil legge press på seg selv, og bygge opp litt fallhøyde. Dette er bevisst strategi og typisk Northug, sier han.

Post er klar på at selv om feltet som stilte til start er uten de største kanonene, er tiden til Northug god.  

- Han setter de som er der ettertrykkelig på plass. Jeg tror Martin Johnsrud Sundby hadde hatt god sjanse til å følge, men han er på riktig vei med formen nå, sier Post.  
- Han gjør et solid renn, selv om mange av de beste svenskene ikke går.  Så får vi se hvor fort det går under verdenscup-åpningen. Da er det ingen kjære mor lengre, legger han til. 
Ville gi ut en håndsrekning Nordmannens deltakelse kom som en overraskelse på mange, inkludert SVT  som ikke hadde planlagt å sende fredagens 10 km.

Sist torsdag sa han følgende om hvorfor han hadde valgt å gå rennet: 

- Jeg vil egentlig komme med en håndsrekning og si beklager for skaden jeg begikk under VM i Falun, sa Northug, som tok med seg to individuelle gull, i tillegg til to stafettgull hjem fra Sverige i februar i år. 

I forkant trodde ikke nordmannen at han kom til å få så mye oppmerksomhet i Sverige. Siden har både Expressen og Aftonbladet omtalt Northugs deltakelse. 

Både Marcus Hellner, Calle Halfvarsson og Johan Olsson meldte forfall før løpet. Hellner valgte heller å konkurrere i Gällivare, mens Halfvarrsson og Olsson er syke. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling