Northug vant i svensk skidrakt

- Dette er bevisst strategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siste: Petter Northug kom inn med den beste tiden i dagens 10 km i Sverige. Den norske skikongen klokket inn på 23:43 - 36 sekunder foran svenske Jimmie Johnsson. Norske Chris Jespersen kom på femteplass. 

Tidligere i dag la Petter Northug ut en videoblogg, hvor han viste drakta han hadde fått spesialtilpasset til dagens løp. 

- Til ære for Sverige og Bruksvallarna har jeg laget en egen drakt med klubbfargene mine, som kanskje kan minne litt om det svenske flagget, sier Northug på sin egen tv-kanal.  

Da Petter Northug stod klar på startstreken ble det bekreftet - den norske skikongen skulle faktisk gå dagens 10 km i de svenske fargene.

- Elsker å erte svenskene NRK-reporter Jann Post er ikke overrasket over Northug-showet:

- Dette er typisk Petter Northug. Han elsker å erte svenskene. Han har jo tidligere gått i mål med svensk flagg, og han har hatt andre sprell, sier Post til Dagbladet.

- Det er litt typisk at han vil legge press på seg selv, og bygge opp litt fallhøyde. Dette er bevisst strategi og typisk Northug, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer