Russland mistror Norge

Northug-venn mistror Norge

Den russiske taktikken er tydelig. Skap så mye forvirring som mulig om Norge.

GRATTIS FRA NORGE: Fjorårsvinner Erik Valnes gratulerer ydmykt Aleksandr Terentjev etter russerens oppvisning på sprinten i Ruka. I beste fall forblir det tonen mellom sportens supermakter. Men de russiske lederne vil det foreløpig annerledes. FOTO: Torstein Bøe / NTB
GRATTIS FRA NORGE: Fjorårsvinner Erik Valnes gratulerer ydmykt Aleksandr Terentjev etter russerens oppvisning på sprinten i Ruka. I beste fall forblir det tonen mellom sportens supermakter. Men de russiske lederne vil det foreløpig annerledes. FOTO: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TJUE kuldegrader og frykt for ødelagte lunger gjorde at et helt norsk herrelag trakk seg fra det siste rennet i Ruka sist helg. Hverken løpere eller trenere ville risikere sykdomsavbrekk i OL-sesongen.

Den sjansen tok alle russerne. Dette ulike valget med egen helse, har gitt ny oppmerksomhet i Russland rundt de beste langrennsløpernes astmaplager og Norge.

Astmamedisin er den vanligste russiske bortforklaringen på hvorfor norske løpere har dominert denne sporten det siste tiåret. Det å kritisere konkurrentenes lovlig medisinering er blitt en fast del av den russiske skiledelsenes forsvar for eget dopingbruk.

Nå har de også fått sin nye, unge stjerne Aleksandr Terentjev med i koret:

- Astma er blitt veldig vanlig blant skiløpere. Har du denne sykdommen?, spurte en reporter fra Metaratings.ru den russiske sprinteren etter at han sensasjonelt knuste Johannes Høsflot Klæbo opp den siste bakken i verdenscupåpningen i Ruka.

- Nei, jeg har ikke astma, svarte Terentjev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer