Northug vil bli kleskonge

Satser på eksklusive treningsklær.

KLESKOLLEKSJON: Petter Northug skal starte sin egen kleskolleksjon. Allerede i desember i fjor ble selskapet PN Active Wear opprettet.Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
KLESKOLLEKSJON: Petter Northug skal starte sin egen kleskolleksjon. Allerede i desember i fjor ble selskapet PN Active Wear opprettet.Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Petter Northug følger i fotsporene til andre norske idrettshelter som Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang, Lasse Kjus og Kari Traa når langrennsesset nå skal satse på sin egen kolleksjon av eksklusivt treningstøy, skriver Finansavisen.

- Vi ønsker å lage et produkt for eliten, og det sier seg selv at det ikke er et produkt for alle, og det ligger vel i kortene at prisen blir høy, sier eiendomsinvestor Halgrim Thon til Finansavisen.

Thon er styreleder og aksjonær i aksjeselskapet PN Active Wear, som ble opprettet allerede i desember i fjor. Nå håper de å ha de første produktene på markedet allerede til vinteren, men det blir å starte i det små og med begrenset tilgjengelighet. Styrelederen er foreløpig tilbakeholden med detaljene utover at det dreier seg om treningstøy som passer til langrenn og andre utholdenhetsidretter.

Northug kommer ikke til å være direkte involvert i driften av selskapet, men har vetorett på produkter som skal bære navnet hans, skriver avisa.

- Han kommer med sine meninger, men Petters hovedoppgave er å fortsette med den jobben han gjør, sier Thon, som sitter i styret blant annet sammen med Northugs far John og Odd Bjørn Hjelmeset.