Northug vil gi blaffen i alle renn før OL

Alt er trening.

GÅR FOR GULL: Petter Northug skaffet seg tre gullmedaljer i VM i Liberec forrige vinter. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GÅR FOR GULL: Petter Northug skaffet seg tre gullmedaljer i VM i Liberec forrige vinter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Får Petter Northug (23) det som han vil, går skikongen med «håndbrekket på» og uten mål om resultater i samtlige renn før vinterens OL i Vancouver.

Holder den fryktede spurteren ord, vil det i så fall være enestående i norsk langrenn. Samtlige av landslagskameratene må kvalifisere inn med sterke plasseringer i verdenscuprenn før vinterens høydepunkt.

- Det er kun OL som gjelder. Alt som skjer før det er for trening å regne. Men jeg lover at det er i OL det skal skje. Jeg håper folk tror meg på det, sier Petter Northug til NTB.

Nordtrønderen, som ikke har diskutert utspillet i detalj med landslagsledelsen, mener han på ingen måte gambler med å være så kynisk.

Fersk eksempel

At Northug vet hva han driver med, er tre VM-gull fra Tsjekkia sist vinter et rykende ferskt eksempel på.

- Jeg kan bli nummer 70 i NM og likevel være der når jeg skal. Får jeg ro, tid og rom til å forberede meg optimalt før et mesterskap, vet jeg at formen kommer. Uansett hvor trått det skulle gå en måned eller to uker før OL, er jeg trygg på det, slår 23-åringen fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer