Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug vil gi blaffen i alle renn før OL

Alt er trening.

GÅR FOR GULL: Petter Northug skaffet seg tre gullmedaljer i VM i Liberec forrige vinter. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GÅR FOR GULL: Petter Northug skaffet seg tre gullmedaljer i VM i Liberec forrige vinter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Får Petter Northug (23) det som han vil, går skikongen med «håndbrekket på» og uten mål om resultater i samtlige renn før vinterens OL i Vancouver.

Holder den fryktede spurteren ord, vil det i så fall være enestående i norsk langrenn. Samtlige av landslagskameratene må kvalifisere inn med sterke plasseringer i verdenscuprenn før vinterens høydepunkt.

- Det er kun OL som gjelder. Alt som skjer før det er for trening å regne. Men jeg lover at det er i OL det skal skje. Jeg håper folk tror meg på det, sier Petter Northug til NTB.

Nordtrønderen, som ikke har diskutert utspillet i detalj med landslagsledelsen, mener han på ingen måte gambler med å være så kynisk.

Fersk eksempel

At Northug vet hva han driver med, er tre VM-gull fra Tsjekkia sist vinter et rykende ferskt eksempel på.

- Jeg kan bli nummer 70 i NM og likevel være der når jeg skal. Får jeg ro, tid og rom til å forberede meg optimalt før et mesterskap, vet jeg at formen kommer. Uansett hvor trått det skulle gå en måned eller to uker før OL, er jeg trygg på det, slår 23-åringen fast.

Ved siden av langt mindre fokus på egne resultater før vinterens store fest i februar, vil han trolig stå over enkelte verdenscuprenn for å legge inn treningsperioder i høyden.

- Renn vil bli kuttet ut, for jeg vil legge opp løpet ene og alene etter det som skal skje i OL. Da blir jeg helt avhengig av å trene framfor å konkurrere noen helger før, hevder superspurteren.

Gullkandidat

I sommer har langrennsyndlingen jobbet hardt for å bli en enda bedre skiløper, spesielt på individuelle distanser.

- Er du Norges heteste gullkandidat i Vancouver-OL?

- Jeg føler ikke det selv, men går heller ikke rundt og tenker på slikt. Vi vet at laget vårt er sterkt og at flere av løperne kan kjempe om medaljer i OL, sier Petter Northug.

OL i Canada avvikles 12.-28. februar neste år.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media