Northug vil ha langtidskontrakt med skiforbundet

- Får vekk diskusjonene om privatlag, sier Skinstad.

VIL BLI PÅ LANDSLAGET: Petter Northug har selv tatt initiativet til å skrive en avtale med Norges Skiforbund som gjør ham til landslagsløper i tre år framover.Foto: Lise Åserud / Scanpix
VIL BLI PÅ LANDSLAGET: Petter Northug har selv tatt initiativet til å skrive en avtale med Norges Skiforbund som gjør ham til landslagsløper i tre år framover.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Petter Northug har tatt initiativ til å skrive langtidskontrakt med Norges Skiforbund, melder TV 2.

Dermed kan alle spekulasjoner om privatlag for langrennsløperen legges til side for en stund.

Helt uproblematisk er det likevel ikke. Ved å signere en treårskontrakt med Petter Northug viker skiforbundet fra standarden. Normalt skriver skiforbundet bare ettårskontrakter med utøverne.

- Jeg føler meg ganske trygg på det. Dette får vekk diskusjonene om Petter skal være en del av landslaget eller om han skal gå for et privatlag, sier langrennssjef, Åge Skinstad.

Odd-Bjørn Hjelmeset mener det er en god løsning for begge parter og en ren gavepakke til forbundet.

- Dette vil gjøre at Petter får fred. Han slipper alle spekulasjonene om han skal hoppe over på et privatlag. Nå har han jo en sponsor som også har et privatlag, og da er det naturlig at han linkes til det laget. Jeg tror det er veldig smart å skrive en lang avtale med Petter, sier Hjelmeset.

(NTB)