Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug vil ha med lillebror som «hjelperytter» i Vasaloppet

Thomas Alsgaard har ikke særlig tro på den planen.

SATSER NYTT: Petter Northug fortalte i dag at han skal gå Vasaloppet for laget Team United Bakeries sammen med Thomas Alsgaard. 

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SATSER NYTT: Petter Northug fortalte i dag at han skal gå Vasaloppet for laget Team United Bakeries sammen med Thomas Alsgaard. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressekonferanse: Northug fortsetter på landslaget

GARDERMOEN (Dagbladet): Petter Northug ønsker å ha med seg et lag med «hjelperyttere» når han stiller til start i Vasaloppet for første gang denne vinteren.

Northug har inngått et samarbeid med langløpslaget United Bakeries, men sier han i tillegg prøver å samle sammen løpere som kan være med kun for å støtte ham underveis.

Blant dem er lillebror Tomas Northug.

- De er med kun for meg. Det kan være en fordel å ha med folk som har samme stavlengde som deg, dersom det skulle skje noe stavbrudd eller liknende tidlig i løpet. De kan også hjelpe til med drikke dersom man skulle gå glipp av en drikkepost eller liknende, sier Petter Northug til Dagbladet.

Dette blir løpere som ikke er tilknyttet United Bakeries, men som blir med på Northugs egen regning.

- Ja, det blir det. Jeg satser på å få med folk som Oddvar Brå og Ole Ellefsæter, folk som ikke koster så mye, sier han og gliser.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier imidlertid at Tomas Northug er aktuell for en slik rolle.

- Det er han som kjenner Petter best. Så får vi se om han kvalifiserer seg til v-cup i Lahti den helga, da må det vurderes. Det er viktig for unge løpere som Tomas å få matching i verdenscupen, sier han.

Skeptisk Alsgaard
Medeier Thomas Alsgaard er sentral i United Bakeries' satsing. Han er skeptisk til Northugs plan om et lag i laget.

- Det er viktig å forstå at sykkel og langrenn er to forskjellige idretter. Min erfaring er at det ikke fungerer. Allerede etter tre mil er det få løpere igjen. Da er det ingen hjelperyttere som henger med, det fungerer ikke i praksis, sier han.

- Skal man satse, bør man heller alliere seg med et lag som er et skikkelig lag, og få gode lagkamerater som man kan jobbe sammen med underveis, sier Alsgaard.

Petter Northug er enig med Alsgaard, men mener likevel det kan være nyttig med hjelpere rundt seg de første milene.

- Det er når det er mange samlet at det fort kan skje uhell. Etter hvert går det så fort at de neppe klarer å henge med, og da ser jeg fram til å dra nytte av den erfaringen som finnes i United Bakeries. De vet hva som skal til for å vinne, sier han.

Inspirert Alsgaard
Pressekonferansen på Gardermoen i dag markerte samtidig at Petter Northug skriver under løperkontrakten med Norges Skiforbund for et år til.

Det har lenge vært spekulasjoner rundt om Northug ville bytte til privatlag, men til slutt ble det aldri aktuelt, selv om pressemann Otto Ulseth forteller at flere har vært på banen med tilbud.

- Det har vært 99,9 prosent sannsynlighet for at Petter ville skrive under for Skiforbundet, og nå har han gjort det, sier Vidar Løfshus.

KAN BLI MED: Tomas Northug er aktuell som hjelper for Petter i Vasaloppet.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KAN BLI MED: Tomas Northug er aktuell som hjelper for Petter i Vasaloppet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Nå har vi tillegg samlet oss med United bakeries og fått til et opplegg for Vasaloppet. Petter hadde lyst på litt nye utfordringer, og Vasaloppet var en av dem i en sånn mellomsesong uten mesterskap, sier han.

Northug selv sier han lenge har ønsket å prøve seg på langløp.

- Jeg har alltid vært glad i det, og nå åpnet det seg en mulighet i en sesong uten mesterskap. Likevel er Tour de Ski hovedmålet denne sesongen, og de konkrete forberedelsene til Vasaloppet starter etter det, sier han.

I tillegg til Vasaloppet vil Northug gå ett langløp til, trolig Marcialonga eller König Ludwig Lauf. Etter denne sesongen er fokus for fullt på verdenscup og mesterskap igjen.

Thomas Alsgaard gleder seg til å jobbe med Northug i United Bakeries.

- Det er spennende å få Petter på laget, og utrolig inspirerende for oss. Bare det å få inn en ny løper med ambisjoner og lærevillighet er et kjempepluss for et lag som oss. Alle er veldig fornøyde og ser veldig fram til det, sier Alsgaard.

Ikke vært med på forhandlingene
Petter Northug sier at penger ikke har vært noen motivasjon i forbindelse med forhandlingene denne våren, og detaljer rundt det økonomiske ble heller ikke avslørt i dag. Selv sier Northug at han nesten ikke har vært involvert underveis.

- Jeg har ikke vært med så mye i prosessen, bare gitt beskjed om at jeg vil ha en god løsning for å gå Vasaloppet. Da jeg ble presentert for oppleget til United Bakeries var jeg veldig fornøyd, og så det som det beste jeg kunne få, sier han.

Selv er han nøktern med tanke på egne vinnersjanser - det er Thomas Alsgaard også.

- For oss er det kjempespennende at Petter kommer inn, men den største endringen er nok for ham selv. Han er vant til å være den beste og mest meritterte løperen, og får mye lagt til rette for seg. I United Bakeries er han ikke det, sier Alsgaard, med et lite smil.

Poker
Petter Northug drar forøvrig rett videre fra pressekonferansen til Las Vegas, der han blant annet skal spille poker.

Alle spørsmål om den biten av sommerferien, og den eventuelle kritikken som har kommet fra folk som Trond Giske og andre, ble kontant avvist i dag

- Jeg er her for å snakke om Vasaloppet, var Northugs eneste, og høflige, svar på det.