- Northug vil ikke fortsette på landslaget

Ønsker å stå alene i oppkjøringen til Sotsji.

VIL UT: Petter Northug ønsker en friere rolle på landslaget. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
VIL UT: Petter Northug ønsker en friere rolle på landslaget. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Langrennssjef Åge Skinstad bekrefter i dag til TV2 at de ikke har signert en ny avtale med Petter Northug. Kanalen skriver at Northug ønsker mer frihet fram mot OL i Sotsji, og ikke lenger ønsker å være en del av landslaget.

Northug skal ifølge TV2 ha sagt at han ønsker å stå alene i oppkjøringen til Sotsji.

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Petter Northug til Dagbladet.

- Men det norske landslagsopplegget er det beste i verden.

Skinstad forteller at de ikke har fått på plass en løsning ennå.

- Det jeg kan si er at vi ikke har kommet fram til noe endelig løsning, men vi har hatt konstruktive samtaler, sier Skinstad til TV 2 Sporten.

Kanalen skriver at sponsorselskapet Nye Høyder i Trondheim, har jobbet fram et opplegg for Northug fram til sesongstart.

Selskapet har forhandlet om en sponsoravtale med handelsgiganten COOP. Ifølge TV 2 skal Coop være villige til å legge et tosifret millionbeløp på bordet for å få til en avtale med Northug.

- Coop er en viktig sponsor for norsk idrett. Vi snakker til en hver tid med en rekke aktører i sponsormarkedet, deriblant Petter Northug, skriver sponsorsjef i Coop, Vegard Hansen, i en sms til TV 2 Sporten.

Han understreker overfor kanalen at Coop, foreløpig IKKE har signert noe avtale med Northug.

Skinstad forteller at han har tydeliggjort overfor Northug at det er landslaget som kan gi han det beste sportslige tilbudet.

- Det hører også med til historien at Petter har sagt seg fornøyd med hva landslaget kan tilby. På de møtene vi har hatt med Petter er vi enig om at sesongens viktigste mål er Sotsji, Tour de Ski, og verdenscupen, sier Skinstad, til TV2.

COOP skal ifølge TV2 hatt samtaler med Norges Skiforbund, men på grunn av manglende muligheter for å profilere seg, spesielt under OL, skal interessen ha kjølnet noe.