Northug vil kjøpe Myggen til Mosvik

- Han skal få tomt, hus og jobb, sier landets mest berømte sjettedivisjonsspiller.

(Dagbladet): Petter Northugs hjemkommune arrangerte en festaften til ære for skiverdensmesteren i går. Kvelden startet med en oppvisningskamp i fotball mellom sjettedivisjonslaget Mosvik, der Northug spiller når han ikke går på ski, og et sammensatt lag.

Mosvik hadde for anledningen hentet inn Erik «Myggen» Mykland som gjestestjerne. Han rakk å score ett mål før han måtte gi seg med strekk etter første omgang.

- Nå fikk jeg for første gang i hele min karriere strekk bak i låret. Det er alderen. Eller så er det fordi jeg har bygd for mye muskler, jeg vet ikke, sier Myggen til TV 2 Sporten og ler.

Frysninger Den tidligere landslagsspilleren forteller at han er ivrig sofa-tilhenger av Northug.

- Det er jo stort for meg å se fantomet i virkeligheten. Jeg har det samme forholdet til ham som de fleste andre nordmenn, tror jeg - står oppi sofaen og har frysninger på alt som er av kroppsdeler, sier Mykland.

Northug var meget fornøyd med bidraget til 40-åringen fra Risør, og håper å få ham med videre i Mosvik IL Fotball, eller MILF som de liker å forkorte seg.

- Han blir en viktig mann framover. Vi skal få signaturen på papiret etterpå, så han blir i Mosvik. Vi skal gi ham tomt, vi skal gi ham hus, vi skal gi ham jobb. Her blir han tatt godt vare på, sier Northug med sitt lureste smil i munnvika.

Misset på straffe Kampen mellom Mosvik og et sammensatt Vi Menn-lag endte 2-2. Det måtte derfor straffekonk til for å avgjøre, og Northug misset på sin straffe. 

- Jeg fintet ut keeperen i hvert fall, men utover det var det ingen prestasjon. Jeg måtte jo gjøre det spennende, sier Northug til Trønder-Avisa.

Etter kampen var det fest i Mosvikhallen til ære for Mosviks største idrettshelt, som - i alle fall inntil Myggen eventuelt flytter oppover - fortsatt heter Petter Northug jr.

Erik Mykland har 78 landskamper for Norge. Han la opp på grunn av skade i 2004, men gjorde comeback og spilte ni kamper for Start i 2008 og 2009, før han la opp igjen.