VIL SPARE KREFTER: Petter Northugs store mål i VM på hjemmebane er å vinne femmila. Derfor står han trolig over en av de andre øvelsene for å ha friske bein. Foto:   AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
VIL SPARE KREFTER: Petter Northugs store mål i VM på hjemmebane er å vinne femmila. Derfor står han trolig over en av de andre øvelsene for å ha friske bein. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLIVis mer

Northug vil stå over én av VM-øvelsene

Orker ikke gjøre som i OL.

||| Petter Northug fikk gå alle distanser i OL, men under ski-VM i Holmenkollen kutter langrennskongen trolig én av konkurransene.

I OL var seks øvelser spredt over 14 dager. I VM er det bare 11 dager å spre øvelsene på. Det gjør at Northug tviler på om det er mulig å kopiere seks løp under vinterens mesterskap i Oslo.

- Det er klart at det er mye vanskeligere under et VM enn et OL. Det er mer luft under et OL, der det er mer pause mellom øvelsene, med tid til å slappe av, sier Northug til Adresseavisen.

24-åringen vil ikke gå ut med hvilken øvelse han vurderer å prioritere vekk. Northug har store ambisjoner om å vinne femmila.

- Jeg ønsker å ha gode bein når jeg står på startstreken på den avsluttende femmila. Man kan gå seg sliten før man står på startstreken der, det er mulig det, sier Northug.

(NTB)