<strong>LAGSEIER:</strong> Petter Northug fikk et strålende utgangspunkt av Sjur Røthe (f.v.) Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LAGSEIER: Petter Northug fikk et strålende utgangspunkt av Sjur Røthe (f.v.) Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Northug ville gå over mållinja med oppblåsbar gris

- Må opprettholde ryktet mitt som gris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GÄLLIVARE (Dagbladet): Fredag skrev Dagbladet om Petter Northugs drøm for VM i Falun i 2015: Å kunne gå over mållinja i ensom majestet med det svenske flagget.

Men muligheten til å ydmyke - eller eventuell hylle - svenskene kom før Northug hadde drømt om. For etter gode etapper av Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby, og en superetappe av Sjur Røthe, fikk Northug gå hele ankeretappen i ensom majestet på Hellner-stadion i Gällivare.

Dermed kunne han gå i mål med det svenske flagget, mens han så Marcus Hellner krige hjem andreplassen bak seg på oppløpet. Men svenskeflagget var bare det nest beste om en skal tro Northug:

- Det perfekte hadde vært å gå over mållinja med en oppblåsbar gris som det sto Jonas på, sier Northug til Expressen.

Jönsson: - Fint av ham! Uten at han hisset på seg svenskene av den grunn.

- Han gjorde det vel for å heie på Sverige, det synes jeg var snilt av ham. Det var fint at han heiet fram Marcus, sier Emil Jönsson.

SVT-kommentator Jonas Karlsson, som kalte Northug en gris etter VM-stafetten i Holmenkollen i 2011, lot seg provosere denne gangen.

- Det er litt skuespill han holder på med, sa Karlsson på TV-sendingen, ifølge Expressen.se.

Da Petter Northug møtte pressen etter løpet, var han ikke overraskende i strålende humør. Delvis på grunn av muligheten som dukket opp til å skape ny spenning i sitt forhold til broderfolket, men minst like mye på grunn av den fantastiske norske prestasjonen.

Imponert av lagkameratene - Hva synes du om innsatsen til Sjur Røthe?

- Vanvittig bra. Jeg får ikke med meg så mye, fordi jeg varmer opp, men jeg sto i vekslingsområdet og så sisterunden, og det var imponerende at han klarte å gå ifra. For det er vanskelig på 7,5 kilometer, sier han til Dagbladet.

- Hadde du forventa å kunne få gå ut med luke i det hele tatt?

- Aldri!

- Hadde du trodd du noen gang skulle får gjøre det i en stafett?

- Nei. I hvert fall ikke da de kuttet ned etappelengden til 7,5 kilometer, da trodde jeg de ville ha flere lag samlet. Så det var rett og slett imponerende av gutta at de klarte å gi meg det utgangspunktet.

Større flagg i Falun - Og muligheten til å ta flagget?

- Ja, det var jo fantastisk!

- Hvor lenge har du ventet på muligheten?

- Jeg har vel egentlig aldri hatt den, har jeg det da? Det er første gang jeg går seniorstafett i mesterskap eller verdenscup der jeg går alene over mål.

- Du har sagt du skulle gå med svensk flagg over mål under VM-stafetten i Falun i 2015, er du glad du fikk sjansen før det?

- Ja. Men da blir det mye større svensk flagg, sier Northug, som innrømmer at han før han gikk ut på sin etappe avtalte med en norsk smører hvor han ville ha flagget.

Opprettholder griserykte - Jeg må jo opprettholde ryktet mitt som gris, jeg må gjøre sånne ting som en gris gjør, og da passet det bra å ta med et svensk flagg over mål, gliser Northug.

- Var det hån eller heder til Sverige?

- De 2,5 prosentene i Gällivare som likte meg litt, de hater meg nå.

Selv om lagkameratene gjorde grovarbeidet, er Northug også godt fornøyd med sin egen gjennomføring.

- Et veldig bra løp, følte jeg. Jeg kjente de gode følelsen, og det er veldig godt å ha med seg fram mot Kuusamo.

- Ditt beste løp denne sesongen?

- Formmessig var det nok det.

Dermed er Petter Northug kanskje den største favoritten i minitouren i Finland neste helg.

HÅN ELLER HEDER? Petter Northug gikk i hvert fall i mål med svensk flagg i hånda i Gällivare. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HÅN ELLER HEDER? Petter Northug gikk i hvert fall i mål med svensk flagg i hånda i Gällivare. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer