Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug ville ha svensk flagg med seg over målstreken

- Men ingen ville gi meg, sier Petter.

GOD TID: Petter Northug brukte så lang tid på oppløpet i Falun at han kunne få med seg franske Manificat, og nesten Marcus Hellner også, over mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Anders Wiklund/
GOD TID: Petter Northug brukte så lang tid på oppløpet i Falun at han kunne få med seg franske Manificat, og nesten Marcus Hellner også, over mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Anders Wiklund/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): «Cocky» er vel ikke det siste ordet man kan finne på å bruke om konkurransemannen Petter Northug, og i går viste nordmannen nok et eksempel på show-instinktet sitt da tok seg god tid til å håndhilse på publikum på vei inn til seier i årets siste verdenscuprenn.

Northug brukte såpass lang tid på publikumsfrieriet at han mistet nesten hele forspranget til folkene bak, og han var bare tre sekunder foran i mål etter å ha ventet på franske Maurice Manificat like før målstreken.

Men overfor svenske Expressen avslører en spøkefull Petter at han egentlig lette etter et svensk flagg å ha med seg inn til seieren.

- Jeg har aldri hatt så god tid på meg på et oppløp noen gang, så jeg syntes det var viktig å nyte øyeblikket, sier Northug til avisa.

- Jeg tenkte faktisk å ha med både et norsk flagg og et svensk flagg i mål, men det var ingen som ville gi meg et svensk, sier Northug.

Etter lang tid i ordkrig med svenskene har Northug hatt en sjarmoffensiv den siste tiden, og det er også klart at Petter Northug skal hjelpe Falun med å få ski-VM i 2015.

Rekordsummer for Petter
Petter Northug sikret sammenlagtseieren i verdenscupen allerede i Holmenkollen forrige helg, men presterte helt på topp gjennom hele finalehelgen i Falun også.

Til slutt vant nordmannen verdenscupen med hele 1621 poeng, 600 foran Lukas Bauer på andreplass. Northugs poengsum er den høyeste registrerte i FIS' arkiver som går tilbake til 1982 (riktignok har det ikke alltid vært mulig å oppnå slike summer), og til sammenlikning tok Dario Cologna 1346 poeng da han vant sammenlagt i fjor.

Petter Northug troner naturlig nok også øverst på oversikten over innbragte premiepenger denne sesongen.

Med drøyt 1,8 millioner i rene premieinntekter i verdenscupen dro han inn 600 000 mer enn Lukas Bauer, som har andreplassen også her.

Svenske Marcus Hellner skaffet seg tredje mest i verdenscupsirkuset, med drøyt en halv million.

Suveren Kowalczyk
På damesiden har imidlertid Justyna Kowalczyk vært enda mer suveren enn Petter Northug blant herrene.

Den polske jenta har tatt 2064 poeng mot Marit Bjørgens 1320 i verdenscupen, og har tjent inn over to millioner kroner i premiepenger.

Marit Bjørgen er nummer to også i oversikten over premieinntekter, hun tjente 1,15 millioner på plasseringene i verdenscupen denne sesongen.

SHOWMAN: Northug tok nesten alle tilskuerne i handa, men noe svensk flagg fikk han ikke med seg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Anders Wiklund
SHOWMAN: Northug tok nesten alle tilskuerne i handa, men noe svensk flagg fikk han ikke med seg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Anders Wiklund Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!