Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northugs relasjon med Vidar Løfshus

Northug ville sparke Løfshus. Dette sier han nå

For 19 måneder siden ville Petter Northug ha Vidar Løfshus sparket. Nå har han endret mening.

HAR BEGRAVD STRIDSØKSA: Petter Northug har endret oppfatning av Vidar Løfshus etter fjorårets tirader. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR BEGRAVD STRIDSØKSA: Petter Northug har endret oppfatning av Vidar Løfshus etter fjorårets tirader. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER/BEITOSTØLEN (Dagbladet): «Personlig mener jeg at vi har folk her i landet som er bedre rustet til å ha den stillingen Vidar Løfshus har».

Det sa Petter Northug til Dagbladet i april 2017 med klar oppfordring om å fjerne Vidar Løfshus fra stillingen som landslagssjef.

Konflikten nådde klimaks etter at Mosvik-ekspressen ble vraket til sesongavslutningen i Canada etter gode prestasjoner i VM og i Drammen for Northug den gang.

- Det er vel bare et par mann, eller nærmere bestemt én mann som ikke ville ha med meg. Men han har mest makt. Da blir det vanskelig. Sånn er det når du har Vidar Løfshus imot deg. Da blir det vanskelig å gå skirenn, sa Northug til Dagbladet den gang.

- Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå.

- Hvorfor tror du det?

- Det handler om hvordan han har håndtert saker. Han har en posisjon som sportssjef hvor han skal vise idretten vår fra den beste siden. Det er ikke alle som mener han har gjort det, sa Mosvik-ekspressen.

Northugs mening i dag

19 måneder senere er Løfshus og Northug på samme lag. Selv om 32-åringen foreløpig ikke har fått det utbyttet han håpet på etter landslagscomebacket, har han nå snudd i sin mening om Løfshus. I hvert fall utad.

VENNER IGJEN: Vidar Løfshus beskriver relasjonen med Petter Northug som meget bra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VENNER IGJEN: Vidar Løfshus beskriver relasjonen med Petter Northug som meget bra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Du ville ha Vidar sparket for halvannet år siden. Hva mener du nå?

- Så lenge Vidar har meg på laget, kan han sitte i den jobben der. Da sitter Vidar trygt, sier Petter Northug til Dagbladet.

- Vi er gode venner, legger langrennsstjerna fra Mosvika til.

- Glimrende samarbeid

Det samme sier Vidar Løfshus.

- Hvordan er relasjonen og samarbeidet deres i dag?

- Det har vært helt glimrende samarbeid mellom oss. Det har gått på skinner. Det er takket være Petter og Arild, som har laget dette samarbeidsklimaet, sier Løfshus til Dagbladet.

- Det har hjulpet å skvære opp, så skjønner Petter hva som gjelder når han er tilbake på laget. Vi hadde noen gode prater i vår. Det var veldig bra og fint å få luftet ting, forteller sportssjefen i Skiforbundet.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Han håper Mosvik-ekspressen ikke gjør sannhet av truslene om å legge opp underveis i sesongen.

- Hvis Petter legger opp, mister vi en av de største profilene i langrennssporten gjennom tidene. Vi får håpe det ikke skjer.

Ikke langsint

Løfshus har ikke noe problem med å legge gamle feider til side, verken med Northug eller andre.

- Det er ikke lenge siden Northug oppfordret deg til å gå av som langrennssjef. Hvordan påvirker det forholdet deres?

- Jeg er ikke så langsint. Jeg tenker ikke på sånne ting når vi ser framover. Gjort er gjort og spist er spist. Jeg har kjent Petter på godt og vondt i lang tid. Hvis vi skal henge oss opp i slike utsagn, kommer vi oss aldri framover, sier Vidar Løfshus til Dagbladet.

ANDRE TIDER: Petter Northug jr. ble omfavnet av Vidar Løfshus etter VM-gullet på 15 km fristil i Val di Fiemme i 2013. Etter det har relasjonen deres vært en berg- og dalbane. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
ANDRE TIDER: Petter Northug jr. ble omfavnet av Vidar Løfshus etter VM-gullet på 15 km fristil i Val di Fiemme i 2013. Etter det har relasjonen deres vært en berg- og dalbane. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Når vi prater sammen, er forholdet vårt veldig ryddig. Jeg har vært dønn ærlig med ham de siste årene. Det er ting jeg har sagt til Petter på bakrommet som jeg ikke burde ha sagt. Det er utsagn som ikke Petter har likt. Hvordan jeg kommuniserer, er noe jeg må tenke på i framtida.

Får svensk kritikk

- Hva er det du har sagt som har fått Petter til å reagere såpass sterkt?

- Det handler om hans valg. Jeg har hele tiden respektert Petters valg om å satse utenfor landslaget, men jeg har ikke likt det. Når man blir kritisert for et valg, er det lett å bli irritert.

Vidar Løfshus får også kritikk av Expressen-kommentator Tomas Pettersson for behandlingen av Petter Northug på flere fronter.

I en diskusjon i Dagbladets langrennsprogram svarer Løfshus på Petterssons påstander og påpeker at han og Norges Skiforbund visste om flere forhold rundt Northug som aldri ble kommunisert i media det stormet som mest.

Se og hør sekvensen her - og beskrivelsen av da Petter Northug og Vidar Løfshus måtte på biltur sammen i flere timer:

NORTHUG-FORHOLDET: Vidar Løfshus røper hvordan relasjonen hans til Petter Northug egentlig er og forteller om en spesiell biltur de hadde i sommer. Samtidig får han kritikk av Tomas Pettersson. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!