Northug viste god form - fem dager før han skal i retten

Vant rulleskirenn i Trøndelag.

I FORM: Petter Northug (28) viste form på ny da han seiret i det 18 kilometer lange rulleskirennet fra Hommelvik til Mostadmarka i Trøndelag lørdag.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I FORM: Petter Northug (28) viste form på ny da han seiret i det 18 kilometer lange rulleskirennet fra Hommelvik til Mostadmarka i Trøndelag lørdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Petter Northug (28) viste form på ny da han seiret i det 18 kilometer lange rulleskirennet fra Hommelvik til Mostadmarka i Trøndelag lørdag.

Northug kom inn til sluttiden 36.53 minutter. Han slo tydalingen Niklas Dyrhaug på 2.-plass med ett sekund. Tre sekunder bak Dyrhaug fulgte lillebror Tomas Northug opp med 3.-plass.

- Det var mye motvind mot slutten, så det ble vanskelig å gå fra, sa Northug til arenaspeakeren.

- Både Blinkfestivalen, Toppidrettsveka, 5000-meteren i KM, motbakkeløpet på Ranheim og testløpet i Meråker har vært bunnsolid. Petter er selvsagt godt forberedt og har gjort en solid jobb, sier trener Stig Rune Kveen til Adresseavisen.

Til samme avis sier sportssjef Ole Thonstad at han aldri har sett skistjernen sterkere på dette tidspunktet av året.

- Det handler kun om god trening og at han ikke har hatt noe sykdom og skader. Det er bare det som teller, sier Thonstad.

Yngstebror Even Northug var også med og kom inn til 5.-plass i juniorklassen. Den ble vunnet av Ole Jørgen Bruvoll fra Lierne.

Even Northug støtter broren Tomas i at eldstebror Petter kanskje er i bedre slag enn noen gang.

- Petter er ganske pigg. Det kan stemme at han aldri har vært så god. Det er sjelden han har holdt så høyt nivå på denne tiden. Det er et godt tegn, sier Even Northug til Adresseavisen.

Strindheims Berit Mogstad vant kvinneklassen.

Petter Northug skal til uken møte i tingretten i Trondheim. Der venter dommen etter promillekjøringen i Trondheim i mai.

(NTB)