Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug viste gode takter i NM i lagsprint

Northug viste snev av gammel storhet - lillebror måtte slippe

Strindheim ble nummer seks på NM-lagsprinten. Lillehammer vant.

VISTE LOVENDE TAKTER: Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VISTE LOVENDE TAKTER: Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALTA/OSLO (Dagbladet): NM startet torsdag med lagsprint for både kvinner og menn.

Mens tvillingene Lotta og Tiril Udnes Weng (Nes Ski) ble norgesmestere for kvinnene, ble Håvard Solås Taugbøl og Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer IL) norgesmestere for menn.

Petter Northug (32) viste også lovende takter da han var den eneste som hang på Martin Johnsrud Sundby da han rykket på sin siste etappe. Northug spurtslo Sundby, og sendte Even Northug først ut på siste etappe. Han måtte derimot slippe Andrew Musgrave, og tok til slutt Strindheim til en sjetteplass.

- Det var veldig artig å gå her. Det var god stemning. Det var ingen andre som tettet luka, så da måtte jeg gjøre det. Det var litt tungt, men jeg visste at jeg måtte gjøre det om vi skulle ha sjans på medalje. Da var det bare å bite seg fast, sier Northug til NRK.

God dialog med Skiforbundet

- Vi får gjøre oss ferdig med året først, så får vi se framover etter det. De tankene om framtida må jeg ta senere, sier Northug, og oppsummerer sesongen som «elendig».

32-åringen innrømmer at han har en god dialog med Skiforbundet, og sier med glimt i øyet at det er snakk om både hjerter og smilefjes i tekstmeldinger.

- Dialogen er bra. Nå er det kjærlighet. Vi har en liten flørt. Det kan jo ende i noe bra, sier han.

Even Northug måtte derimot slippe Andrew Musgrave, og tok til slutt Strindheim til en sjetteplass.

Dramatisk

Petter Northug gikk første etappe for Strindheim, og gikk mot blant andre Martin Johnsrud Sundby (Røa) og Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski) på sine etapper. Lillebror Even fikk blant andre Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen) å bryne seg på.

Herrenes lagsprint ble uhyre jevn, og mange lag lå samlet gjennom stort sett hele rennet.

På nest siste etappe skjedde det dramatiske for forhåndsfavoritten Klæbo og lagkamerat Fredrik Riseth. Riseth falt, og mistet kontakten med teten. Mot slutten av etappen rykket Martin Johnsrud Sundby, og Petter Northug hang seg på.

Det var også de to som vekslet først og sendte Andrew Musgrave og Even Northug først ut på siste etappe. Klæbo hadde sju sekunder å hente på teten - noe som ble for langt.

Yngstebror Northug måtte slippe ryggen på Musgrave, og opp kom blant andre Sindre Bjørnestad Skar og Sjur Røthe. De tok dem fort igjen, og Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer) nedkjempet de andre i spurten. Sammen med Martin Løwstrøm Nyenget ble han Norgesmester i lagsprint.

Tvillinger og Norgesmestere

Tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng (Nes Ski) og søstrene Kari Øyre Slind og Silje Øyre Slind (Oppdal IL) kjempet rykket fra tidlig i finalen og fikk en luke ned til blant andre Gjøvik, representert ved Ingvild Flugstad Østberg og Tuva Bakkemo.

På fjerde etappe rykket Lotta Udnes Weng fra Silje Øyre Slind, og fikk ei luke på noen sekunder. Den ble tøff å hente.

- Det er noe helt spesielt å vinne dette sammen, sier tvillingene til NRK.

Tvillingene fra Nes Ski vant for øvrig lagsprinten i NM i fjor også. Oppdal sikret sølvet, mens Gjøvik tok bronse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!