Hevder Northug vrakes til verdenscupåpningen

- Northug vrakes til verdenscupåpningen

Landslagsledelsen var klar på at Petter Northug måtte vise seg fram på Beitostølen om han skulle få gå. Der meldte han forfall.

VRAKES? Ifølge VG får ikke Northug gå i finske Kuusamo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VRAKES? Ifølge VG får ikke Northug gå i finske Kuusamo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er VG som skriver at Northug vrakes til verdenscupåpningen i finske Kuusamo.

Landslagsledelsen har vært klar på at Northug, som står utenfor landslaget i sommerhalvåret, måtte stille på Beitostølen for å ha sjans til å ta seg til verdenscuplaget som skal til Kuusamo til helga.

Hvis VG har rett, har altså landslagsledelsen holdt ord.

Slet med sykdom

Northug slet med sykdom før helga, måtte melde forfall, og gikk altså ingen distanser på Beitostølen.

Det var tett nese og bihuler som var problemet for 31-åringen.

Søndag friskmeldte han seg selv. Men fortsatt er det store spørsmålet hvordan Northugs form er.

Ifølge VG er det Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal som er tatt ut i tillegg til forhåndsuttatte Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg og Finn Hågen Krogh.

OL

Northug har veldig lyst til å gå verdenscupåpningen, men landslagsledelsen nøler med å ta ham med blant de ti herrene som skal gå i Finland.

- Det blir bestandig diskusjoner om hvem man tar med, men det er relativt enkelt å ta ut laget, sa landslagstrener Tor Arne Hetland til Dagbladet søndag.

Som alltid er det slik at landslagsløpere får prioritet til verdenscupåpningen. Petter Northug er landslagsløper fra i morgen, mandag, og faller dermed også inn i den kategorien.

- Jeg syns Petter bør få gå. Ferdig snakka, sier lagkamerat i Team Northug og tidligere landslagsløper, Chris Jespersen, til Dagbladet.

Også NRKs ekspertkommentator, Fredrik Aukland, mener Northug bør få sjansen i Finland, men Hetland holder fast på formuleringen om at Northugs sjanse «henger i en tynn tråd» siden han ikke har gått på Beitostølen.

Likevel lover landslagstreneren at Northug skal få de sjansene han trenger for å kvalifisere seg til OL.

- Alle vet hva Petter kan på sitt beste, og han skal få sjansene sine i verdenscupen, han. Akkurat som alle de andre vi har på elitelag, sier Tor Arne Hetland

PS! Troppen til Kuusamo presenteres mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer