TRE FOR STAFETTLAGET: Dagens tre NM-medaljører bør også gå stafetten i OL, mener Petter Northug. I tillegg til Chris Jespersen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRE FOR STAFETTLAGET: Dagens tre NM-medaljører bør også gå stafetten i OL, mener Petter Northug. I tillegg til Chris Jespersen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Northug «vraket» Eldar Rønning fra stafettlaget i OL

Og var skuffa over at utfordrerne til OL-plass ikke grep sjansen.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Petter Northug cruiset inn til NM-bronse på tremila, og sa seg godt fornøyd med det. Etter en hard treningsperiode i forkant av NM hevder han athan har full kontroll på OL-forberedelsene etter sykdomsperioden i høst.

Litt inn i pressekonferansen etter NM-løpet skrøt han uhemmet av lagkompisene sine som kom foran ham på pallen, og tok ut Norges stafettlag i OL i samme slengen.

- Det er ekstremt viktig for oss at Sjur (Røthe) er i toppform i padling i OL. Sånn jeg ser det er han vårt sterkeste kort på en tredjeetappe på stafetten, og med den formen han er i må jeg forberede meg på å gå ut alene på den siste etappen. Den tror jeg fortsatt at jeg skal gå om jeg kommer i form, smilte Northug.

- Og så har vi jo Martin og Chris Jespersen som sitter og ser på tv i Trondheim nå som også er veldig sterke, fortsatte han.

Overrasket
Og dermed fant han i farta ikke plass til den tradisjonelle startmannen Eldar Rønning.

- Det jeg mener er at vi har en god bredde i troppen, og at det er mange som kan være med å gå. Nå skal det jo gås en femtenkilometer i OL før stafetten, så etter den vil vi nok se hvem som er i best form også, hentet Petter seg inn med.

OL-uttaket var ikke noen stor overraskelse da landslagssjef Vidar Løfshus presenterte det noen minutter tidligere. Ingen av dem som ble vraket endte på pallen i dag.

Og akkurat det overrasket Northug.

- Jeg er overraska over at ingen av dem som kjempa om OL-plass grep muligheten. De burde ha prøvd å rykke fra i hvert fal, for det var ganske lett å ligge i feltet når det gikk så sakte som i dag. Og når de visste at både Sjur, Martin og meg er avslutningssterke er jeg overraska over at de ikke prøvde å stikke tidligere, sa han.

Best sjanse på sprinten
I OL vurderer Petter nå å gå alle distansene, selv om han som tidligere fastholder at det er sprinten han mener han har størst gullsjanse på. Sprintøypa i Sotsji er så knallhard at den favoriserer løpere med god utholdenhet.

- Jeg tror den løypa passer meg veldig bra, så sprinten er nok fortsatt min største gullsjanse.