Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug vurderer å droppe NM

- Jeg tar ingen sjanser.

Petter Northug vurderer å droppe alle øvelsene i ski-NM i Trondheim som starter allerede torsdag, skriver Trønder-Avisa.

- Jeg tar ingen sjanser. Det kommer viktigere renn enn NM, sier Petter Northug som kom hjem fra Canmore og verdenscuprennene i Canada mandag ettermiddag.

Han gikk fire renn i verdenscupen forrige uke, men frykter sykdom fordi tidsforskjellen er stor, og det er liten tid til akklimatisering før NM.

- Kroppen er i ubalanse og mer mottakelig for sykdom etter en lang reise med store tidsforskjeller. Jeg kommer ikke til å ta noen sjanser. Jeg vurderer fortsatt å starte i NM, men det kommer mange viktige renn etter NM også, sier han.

Northug tenker særlig på verdenscuprennene i februar i Liberec, der det er prøve-VM, samt Falun. Det var jo nettopp der han vant sin aller første seier i verdenscupen for snart to år siden.

(NTB)

IKKE I SLAG: Petter Northug tenker på løpene etter NM, og vurderer å stå over Norgesmesterskapet. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
IKKE I SLAG: Petter Northug tenker på løpene etter NM, og vurderer å stå over Norgesmesterskapet. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media