Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug vurderer U23-VM

Treneren er skeptisk.

Petter Northug vurderer å gå U23-VM i Polen i februar.

Sykdom på begynnelsen av sesongen og åttendeplass i Tour de Ski gjør at Northug ikke vil hevde seg helt i toppen i verdenscupen sammenlagt i år.

Derfor vurderer 22-åringen hvordan han skal satse resten av sesongen. U23-VM kan være aktuelt.

- Vi er ikke hjemme igjen fra Canada før tirsdag 29. januar. Da er NM bare noen få dager unna. Planen er å gå én distanse i NM i Granåsen. Første distanse i U23-VM går tirsdag 5. februar. Det kan bli i korteste laget med tid for å bli skikkelig omstilt, sier Northug til Adresseavisen.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik er litt mer tilbakeholden når det gjelder Northugs eventuelle deltakelse i U23-VM.

- Det er aktuelt, ja, men det blir ikke aktuelt å ta noen endelig avgjørelse før Petter er hjemme igjen fra Canada. Da venter først en distanse i NM. Kanskje er det da mest fornuftig med litt hvile etter det, før siste del av verdenscupen der Petter definitivt er en kandidat til å kjempe om seiere i enkeltrenn, sier Djupvik.

(NTB)

FRISTET AV U23-VM: Petter Northugs muligheter til å vinne noe denne sesongen er blitt kraftig redusert etter sykdom i starten av sesongen, og åttendeplassen i Tour de Ski. Derfor vurderer han å stille opp i U23-VM. Foto: SCANPIX
FRISTET AV U23-VM: Petter Northugs muligheter til å vinne noe denne sesongen er blitt kraftig redusert etter sykdom i starten av sesongen, og åttendeplassen i Tour de Ski. Derfor vurderer han å stille opp i U23-VM. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media