Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug vurderte å legge opp før OL-sesongen

- Etter samtalene skjønte jeg at vi måtte finne på noe.

 I TENKEBOKSEN: Petter Northug var klar på at han måtte ha forandring før OL-sesongen. I følge COOP og hovedpersonens manager Are Særum Langås, vurderte han å legge opp om.          Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
I TENKEBOKSEN: Petter Northug var klar på at han måtte ha forandring før OL-sesongen. I følge COOP og hovedpersonens manager Are Særum Langås, vurderte han å legge opp om. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet):Det hevder markedsdirektør i Coop, Geir Jostein Dyngseth, i et leserinnlegg i dagens Dagbladet.

- Uten samarbeidet kunne Petter vært tapt for norsk idrett, og ikke stilt til start i OL-løypene i Sotsji, i verdenscupen eller neste års VM, hevdes det i innlegget.

Og ifølge Northugs manager, Are Sørum Langås, er ikke horrorhistorien bare en PR-jippo fra samvirkelaget.

Faren for at Norges beste langrennsløper kunne ha vært historie, er reell.

- Alvorlig  Are Sørum Langås har lest innlegget, og står inne for alt Coop skriver.

-Vi stiller oss bak brevet, sier Northugs manager i Nye Høyder til Dagbladet. Han forteller om en Northug som var langt nede, og måtte gjøre noe med karrieren.

- Petter kom til meg etter (fjorårs)sesongen, og var tydelig på at han trengte en friere rolle. Han ville styre sin egen hverdag, treningsrutinene og fritida, sier manageren.

Northug hadde lenge følt at en tung last på sine skuldre. For å ikke synke helt sammen, måtte han bryte ut.

- Det hadde vært et enormt press. Petter måtte lete etter ny motivasjon. Han sa noe sånn som: Skal jeg bli motivert, må jeg ha en forandring, innrømmer Sørum Langås.

Kunne Petter gitt seg om han ikke hadde fått et annet tilbud enn landslaget?
-
Jeg personlig oppfattet det som at det ikke fantes noe alternativ. Etter samtalene skjønte jeg at vi måtte finne på noe annet, sier manageren til Dagbladet.

- Ikke hørt noe  Sterk kost fra manager og privatlagets eiere. Men landslaget kjenner seg ikke igjen i bildet Coop tegner av Petter Northugs ønsker.

-Sa Petter noen gang til deg at han ville legge opp?
- Det har jeg ikke hørt noe om, sier herrelandslagstrener Trond Nystad. Men landslagstreneren visste han om Northugs behov:

-Han trengte en ny utfordring. Det handlet om indre motivasjon, sier Nystad.

Dagbladet var også i kontakt med landslagssjef Åge Skinstad. Han fikk opplyst hva som sto i innlegget, men ville ikke kommentere det han kalte antagelser.

Og hovedpersonen, Petter Northug, var seg selv lik. Da Dagbladet ville ha en kommentar, fikk vi en liten rebus tilbake: I en SMS sendte Northug et smileansikt med flere sovetegn.

Så enten var han for opptatt med å sove til å svare, eller så er 27-åringen helt likegyldig til diskusjonen.

Og opptatt av å gå fort på ski.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media