NY LANDSLAGSTRENER: Eirik Myhr Nossum, her fra Sotsji-OL der han var med som skitester for Norges Skiforbund, skal ha ansvaret for utøverne på østlandet neste sesong.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NY LANDSLAGSTRENER: Eirik Myhr Nossum, her fra Sotsji-OL der han var med som skitester for Norges Skiforbund, skal ha ansvaret for utøverne på østlandet neste sesong.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Northugs ekstrener blir ny landslagstrener i langrenn

Eirik Myhr Nossum.

(Dagbladet): Eirik Myhr Nossum er ansatt som ny landslagstrener i Norges Skiforbund. Nossum, som var Petter Northugs personlige trener da han brøt med landslaget i 2013, skal være forbundets østlandsbaserte trener. Hovedtrener Tor Arne Hetland er basert i Trondheim. 

«Den nye landslagstreneren skal bidra med sin kompetanse mot begge herrelagene, og jobbe tett med begge herretrenerne. Nossum kommer til å jobbe tettest på utøvere fra Østlandet, samt ha en viktig rolle i utviklingsprosjekter for Norges Skiforbund Langrenn.», skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

Nossum skal altså jobbe med både allrounderne og sprinterne ved siden av Hetland og sprinttrener Arild Monsen. 

- Vi tror at han kan bli en fin tilvekst i trenerteamet og som utøverne kommer til å få nytte av, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemeldingen.

Nossum har vært daglig leder i Lyn Ski de to siste årene, men gleder seg nå til å få jobbe med de aller beste langrennsløperne i Norge igjen. Nossum var Petter Northugs personlige trener til etter OL i Sotsji i 2014.

- Dette er en kjempemulighet for meg, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg ønsker å bidra til at Norge fortsatt skal være verdens beste langrennsnasjon fremover, sier Nossum i pressemeldingen.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.