SLO TIL: Det var ikke den olympiske eliten han møtte i Livigno, men det var nok uansett en etterlengtet triumf for Petter Northug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLO TIL: Det var ikke den olympiske eliten han møtte i Livigno, men det var nok uansett en etterlengtet triumf for Petter Northug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Northugs første seier siden mars

- Perfekt start på treningsperioden.

Petter Northug viste at formen er i anmarsj med seier i det 42 kilometer lange La Sgambeda i Italia søndag. Northug slo til og vant etter å ha vært sterkest i sprinten. Tsjekkiske Petr Novak og hviterussiske Aleksej Ivanov var de nærmeste konkurrentene.

Den norske skistjernen har hatt en sesongstart godt under pari etter at han har slitt med sykdom i store deler av oppkjøringen.

Lørdag ble han bare nummer 37 på tremila i Davos, men søndagens seier er et stort skritt i riktig retning.

Rennet var det første i FIS' langløpscup denne vinteren, og endte i Northugs første rennseier siden verdenscupavslutningen i mars.

Raske forhold Avgjørelsen om at Northug skulle gå langløpet ble tatt kort tid i forveien.

- Jeg hadde planlagt å komme hit, men ville se hvordan jeg følte meg etter rennet i Davos. Til slutt bestemte jeg meg for å gå rennet, sa Northug etter at seieren var i boks.

Han var veldig glad for å gå inn til sesongens første seier.

- Jeg koste meg i dag. Det var raske forhold, noe som passer meg godt. På den andre side gjorde farten at det var vanskelig å rykke fra. Derfor gikk jeg taktisk og satset på å vinne spurten, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Northug har gradvis sett bedre og bedre ut de siste ukene, har han manglet det lille ekstra som skal til for å blande seg helt inn i toppen. Det gjør søndagens seier ekstra verdifull, selv om den kommer utenfor verdenscupen.

- Jeg måtte jobbe for å komme i en god posisjon de siste fem kilometerne. De andre gjorde det ikke lett for meg.

Trener i området Morten Eide Pedersen ble nummer fem, mens Tore Bjørseth Berdal kom på 9.-plass.

I kvinneklassen vant finske Riita-Lissa Roponen. Her var det ingen norske med.

Northug skal nå bli i Italia for å trene videre.

- Jeg kommer til å trene videre her, og dette rennet var en perfekt start på treningsperioden, sier Northug.

(NTB)