Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northugs første seier siden mars

- Perfekt start på treningsperioden.

SLO TIL: Det var ikke den olympiske eliten han møtte i Livigno, men det var nok uansett en etterlengtet triumf for Petter Northug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLO TIL: Det var ikke den olympiske eliten han møtte i Livigno, men det var nok uansett en etterlengtet triumf for Petter Northug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Petter Northug viste at formen er i anmarsj med seier i det 42 kilometer lange La Sgambeda i Italia søndag. Northug slo til og vant etter å ha vært sterkest i sprinten. Tsjekkiske Petr Novak og hviterussiske Aleksej Ivanov var de nærmeste konkurrentene.

Den norske skistjernen har hatt en sesongstart godt under pari etter at han har slitt med sykdom i store deler av oppkjøringen.

Lørdag ble han bare nummer 37 på tremila i Davos, men søndagens seier er et stort skritt i riktig retning.

Rennet var det første i FIS' langløpscup denne vinteren, og endte i Northugs første rennseier siden verdenscupavslutningen i mars.

Raske forhold Avgjørelsen om at Northug skulle gå langløpet ble tatt kort tid i forveien.

- Jeg hadde planlagt å komme hit, men ville se hvordan jeg følte meg etter rennet i Davos. Til slutt bestemte jeg meg for å gå rennet, sa Northug etter at seieren var i boks.

Han var veldig glad for å gå inn til sesongens første seier.

- Jeg koste meg i dag. Det var raske forhold, noe som passer meg godt. På den andre side gjorde farten at det var vanskelig å rykke fra. Derfor gikk jeg taktisk og satset på å vinne spurten, sa han.

Selv om Northug har gradvis sett bedre og bedre ut de siste ukene, har han manglet det lille ekstra som skal til for å blande seg helt inn i toppen. Det gjør søndagens seier ekstra verdifull, selv om den kommer utenfor verdenscupen.

- Jeg måtte jobbe for å komme i en god posisjon de siste fem kilometerne. De andre gjorde det ikke lett for meg.

Trener i området Morten Eide Pedersen ble nummer fem, mens Tore Bjørseth Berdal kom på 9.-plass.

I kvinneklassen vant finske Riita-Lissa Roponen. Her var det ingen norske med.

Northug skal nå bli i Italia for å trene videre.

- Jeg kommer til å trene videre her, og dette rennet var en perfekt start på treningsperioden, sier Northug.

(NTB)