Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northugs hån av rivalen: - Alltid best når det ikke gjelder

- Jeg så ikke Emil Jönsson i VM.

NUMMER 30: Petter Nothug kom over åtte minutter og 21 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby i mål. Foto: Terje  Bendiksby / NTB Scanpix
NUMMER 30: Petter Nothug kom over åtte minutter og 21 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby i mål. Foto: Terje  Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northug (31) er fortsatt et godt stykke unna sitt «gamle jeg». Lørdag ble han nummer 30 på 50-kilometeren i Holmenkollen, over åtte minutter og 21 sekunder bak vinneren Martin Johnsrud Sundby.

- Jeg hadde en halvseig kropp fra start til mål. Du ligger bare og kriger for deg selv de to siste milene, forteller trønderen.

Blant annet ble han slått av Emil Jönsson med over tre minutter. Svensken - som han har hatt mange ordkriger med - ble nummer 19.

- Hva tenker du om det?

- Han er jo alltid best når det ikke gjelder. Jeg så ham ikke i VM. Jeg vet ikke hvor han var da, svarer Northug på spørsmål fra en svensk journalist.

Martin-show

På forhånd antok Northug at femmilla ville bli et show fra Martin Johnsrud Sundby. Han håpet å kunne ligge i feltet bak. Men slik gikk det ikke, i den magiske Kollen-atmosfæren. Tusener på tusener omkranset løypa i gnistrende solskinn.

- Det har kjentes litt trått etter Drammen (sprint, onsdag). Drammen kom litt tidlig etter femmila i VM. I alle fall med det grunnlaget jeg har. Det ble vanskelig å hente seg inn, selv om jeg gjorde mitt ytterste, forteller Northug.

NUMMER 19: Emil Jönsson. Foto: NTB Scanpix
NUMMER 19: Emil Jönsson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han sikter seg inn mot verdenscupavslutningen i Canada. På spørsmål om han kanskje burde stått over 50-kilometeren i Holmenkollen, svarer han:

- Det hadde sikkert vært gunstig ikke å ha gått. Men vi har krav om å gå femmil på hjemmebane. Det er artigere å gå her enn i Canada. Det er en folkefest, og du vil ikke gå glipp av den.

Han fortsetter:

- Det var vanvittig trøkk, spesielt på Frognerseteren. Det er godt å se at det er sunne holdninger oppå der.

Evaluering

Northug signaliserer at han kommer til å gå renn til midten av april. Deretter vil han ta en evaluering sammen med resten av teamet. Neste sesong er det OL, noe som motiverer trønderen.

- Det hadde vært tungt å gå inn i et mesterskapsfritt år. OL henger høyt. Da er det bare å gå i seg selv og være i bra form. OL kommer tidligere enn VM. Du må være med på leken når det starter.

Det er uklart hvor lenge Northug har tenkt å holde på. Marit Bjørgen er 36 år, og nå advarer Northug:

- Bjørndalen må passe seg. Hun kommer til å være fembarnsmor og olympisk mester. Hun blir bare sterkere og sterkere.

Kvinnene går 30-kilometer i Holmenkollen søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media