SAMTALENE I GANG: Petter Northugs landslagsavtale gikk ut tirsdag. Allerede samme dag startet samtalene mellom Team Northug og Norges Skiforbund.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SAMTALENE I GANG: Petter Northugs landslagsavtale gikk ut tirsdag. Allerede samme dag startet samtalene mellom Team Northug og Norges Skiforbund. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Northugs landslagsavtale gikk ut i dag. Samme dag startet samtalene for neste sesong

Vurderer langløp.

Petter Northugs landslagsavtale gikk ut tirsdag. Allerede samme dag startet samtalene mellom Team Northug og Norges Skiforbund.

- Vi har hatt en liten prat i dag. Det var en evaluering av fjorårets sesong og en fin innledende prat, sier manager Are Sørum Langås til NTB.

- Når kan det forventes en avklaring om neste sesong?

- Det har ikke jeg noe forhold til, sier han.

Også skiforbundets avtroppende langrennssjef Åge Skinstad bekrefter samtalene.

- Vi gikk raskt gjennom avtaleperioden og konkluderte med at det hadde fungert bra. Vi har på en måte skissert hvordan det bør se ut framover, sier Skinstad.

- Petter styrer Han ønsker heller ikke å si noe om når en eventuell avklaring kan komme.

- Poenger et at Petter har sagt at han ønsker å bruke litt tid på å bestemme seg for hvordan han vil satse. Det står og faller på Petter. Det er Petter som må styre hva han ønsker.

- Har dere planlagt flere møter?

- Nei, vi har ikke planlagt noe mer framover. Vi reiser til Danmark allerede torsdag og skal ha evalueringsmøter i løpet av helgen. Derfor var det viktig å få til møtet med Are i dag, sier Skinstad.

Langløp Neste sesong er uten mesterskap. Mye tyder på at Northug ønsker å satse på langløp kommende vinter. Det samme signaliserte også hans far John Northug forrige måned.

- Det blir vel en prioritering på langløp, det er derfor han er ute og prøver seg. Nå har det ikke vært noen store diskusjoner, men han ønsker å prøve dette, sa han til NRK i forbindelse med Årefjällsløpet.

For både Northug og skiforbundet handler det meste nå om å evaluere det som skjedde forrige sesong.

- Det er ingen tvil om at det har vært meget enkelt å samarbeide med Petter og hans team i året som har gått, sier Skinstad.

(NTB)