STIKK TIL DÜRR:  Petter Northug var i vanlig, sarkastisk slag da han ble bedt om  en kommentar til Johannes Dürrs dopingutestengelse i dag tidlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STIKK TIL DÜRR: Petter Northug var i vanlig, sarkastisk slag da han ble bedt om en kommentar til Johannes Dürrs dopingutestengelse i dag tidlig. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Northugs melding til doptatt østerriker

- Bare å gratulere.

SOTSJI (Dagbladet): I dag er det klart for selve manndomsprøven for langrennsgutta i Sotsji. Men én mann får ikke gå. Østerrikske Johannes Dürr har testet positivt på EPO.

- Jeg hørte det i dag tidlig, sier Petter Northug idet han ankommer Laura skistadion.

- Hva tenker du om det?

- Nei, det er jo en stor dag for ham, da. Det er bare å gratulere, sier Northug, i kjent ironisk stil.

Viktige skibytter Dürr fikk sitt definitive gjennombrudd i Tour de Ski i vinter. Da fosset han fra Petter Northug opp slalåmbakken i Val di Fiemme, og ble nummer tre. Å kjempe om pallen får ikke østerrikeren sjansen til i dag, i det som er Northugs siste sjanse til å sikre medalje i Sotsji.

- Det blir spennende å se hvordan utviklinga blir, sier Northug til norske journalister i morgentimene søndag.

- I går merket man at det skjer litt forandring utover dagen, i hvert fall når sola kommer fram. Så man må være våken med tanke på skibytte. Kan hende det er helt andre ski som gjelder mot slutten enn i starten av løpet.

- Hva er planen din?

- Planen er å henge med de foran, og gå billig. Så vet man aldri. Ei femiil lever sitt eget liv, det så vi i fjor. Man må være forberedt på flere scenario. Alt kan skje, sier han.

Innstilt på et helvete Det han sikter til fra i fjor, var at Johan Olsson stakk fra i klassiskløypene under VM i Val di Fiemme. Northug er ikke interessert i å la noen stikke fra i år.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å være med teten her. Kan hende det blir den tøffeste femmila jeg har gått i mesterskap, med tanke på høyden og disse løypene. Så det er ingen tvil om at man må være innstilt på at det blir et helvete, rett og slett, sier Northug.