Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northugs melding til doptatt østerriker

- Bare å gratulere.

STIKK TIL DÜRR:  Petter Northug var i vanlig, sarkastisk slag da han ble bedt om  en kommentar til Johannes Dürrs dopingutestengelse i dag tidlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STIKK TIL DÜRR: Petter Northug var i vanlig, sarkastisk slag da han ble bedt om en kommentar til Johannes Dürrs dopingutestengelse i dag tidlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): I dag er det klart for selve manndomsprøven for langrennsgutta i Sotsji. Men én mann får ikke gå. Østerrikske Johannes Dürr har testet positivt på EPO.

- Jeg hørte det i dag tidlig, sier Petter Northug idet han ankommer Laura skistadion.

- Hva tenker du om det?

- Nei, det er jo en stor dag for ham, da. Det er bare å gratulere, sier Northug, i kjent ironisk stil.

Viktige skibytter Dürr fikk sitt definitive gjennombrudd i Tour de Ski i vinter. Da fosset han fra Petter Northug opp slalåmbakken i Val di Fiemme, og ble nummer tre. Å kjempe om pallen får ikke østerrikeren sjansen til i dag, i det som er Northugs siste sjanse til å sikre medalje i Sotsji.

- Det blir spennende å se hvordan utviklinga blir, sier Northug til norske journalister i morgentimene søndag.

- I går merket man at det skjer litt forandring utover dagen, i hvert fall når sola kommer fram. Så man må være våken med tanke på skibytte. Kan hende det er helt andre ski som gjelder mot slutten enn i starten av løpet.

- Hva er planen din?

- Planen er å henge med de foran, og gå billig. Så vet man aldri. Ei femiil lever sitt eget liv, det så vi i fjor. Man må være forberedt på flere scenario. Alt kan skje, sier han.

Innstilt på et helvete Det han sikter til fra i fjor, var at Johan Olsson stakk fra i klassiskløypene under VM i Val di Fiemme. Northug er ikke interessert i å la noen stikke fra i år.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å være med teten her. Kan hende det blir den tøffeste femmila jeg har gått i mesterskap, med tanke på høyden og disse løypene. Så det er ingen tvil om at man må være innstilt på at det blir et helvete, rett og slett, sier Northug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling