- Det er en god medisin for ham

Northugs nye treningsregime forbauser

Petter Northug har økt treningsmengdene de siste ukene og imponerer langrennseliten. - Det er fortere enn jeg går på mine rulleskiturer, sier Emil Iversen. - Petter kan bli steingod igjen om han vil det nok, mener Johannes Høsflot Klæbo.

FORM: Petter Northug har loggført flere treninger de siste ukene som får langrennsløperne til å heve øyenbrynene. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/MOLDE (Dagbladet): Petter Northug har økt treningsdosene og lagt bak seg mange solide økter de siste ukene. Aktører tett på Northug som Dagbladet har vært i kontakt med, forteller om en 34-åring som ser ut til å ha staket ut en ny og sunnere retning i livet.

Rapportene tyder på Northug er i godt fysisk slag og har vist en tydelig atferdsendring i den vanskelige tiden i kjølvannet av at han ble stanset av politiet for fartsovertredelse og oppbevaring av narkotika.

Å fylle tida med mer trening og et klart mål, er en del av Petter Northugs gjenreisning. Mosvik-ekspressen skal, etter det Dagbladet blir fortalt, være motivert for å gå skirenn igjen på et visst nivå. Trolig er det langløp som er mest realistisk for mannen med flest VM-gull i langrennshistorien.

Emil Iversen kjenner Northug godt gjennom mange år som gode lagkamerater og har trent noen økter med langrennslegenden fra Mosvika den siste perioden.

- Jeg har truffet og trent med Petter. Han er i bra rute og glad i å trene. Det er ypperlig det. Jeg tror han trives godt med treninga. Da merker man at han er til stede, sier Emil Iversen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer