Petter Northug og feiltrening

Northugs overbelastning minner svenskene om deres mareritt. Derfor gikk det galt

I fjor var Calle Halfvarsson i superslag, før han gikk på en gedigen smell. Nå opplever Petter Northug det samme. Thomas Alsgaard, Tarjei Bø og svenskene deler sine tanker om feiltreningsproblematikken.

TRENTE FOR HARDT:  Petter Northug gikk på en smell og trente for hardt etter det siste høydeoppholdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRENTE FOR HARDT:  Petter Northug gikk på en smell og trente for hardt etter det siste høydeoppholdet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug var sitt livs form i høst, ifølge trener Stig Rune Kveen. Hans verbale prestasjoner og strålende humør tydet også på det, da Mosvik-ekspressen gjentatte ganger briljerte i intervjuer med Dagbladet om blant annet Emil Iversen, Stina Nilsson, Dorothea Wierer, Heidi Weng og Emil Jönsson.

- Når Petter er i godt humør, sprudler og er kjapp i replikkene, er det ofte veldig godt formtegn. Det er varsko til konkurrentene. Jeg har aldri sett ham bedre på dette tidspunktet av året. Han er et hakk foran nivået han var på før 2014/15-sesongen, og det endte jo ganske greit i Falun, sa Kveen til Dagbladet.

Så kom den uventede smellen. Planen om å hanke inn mange verdenscuppoeng på Lillehammer og være med i kampen om den gule trøya, mislyktes totalt. Overskuddet var totalt fraværende. Northug gikk på en smell. 30-åringen trente for hardt etter det siste høydeoppholdet. Denne uka gikk Vidar Løfshus ut og sa at Tour de Ski også trolig ryker for Northug.

Overtrening har blitt nevnt. Feiltrening eller overbelastning er nok mer presise begreper. Idrettsutøvere som er i en såkalt overtrent tilstand, trenger måneder og kanskje år, for å komme tilbake på godt, gammelt nivå. Feiltrening og overbelastning kan behandles raskere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer