Northugs overmann kastet ut av Tour de Ski

Fire mann med for høye blodverdier.

Foto:  (AP Photo/Laurent Cipriani)
Foto: (AP Photo/Laurent Cipriani) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samme dag som Tour de Ski starter med en prolog i Oberhof, er fire utøvere blitt kastet ut av konkurransen.

NRK melder at den ene av dem er russiske Maksim Vylegsjanin, mannen som overraskende spurtslo Petter Northug på 30-kilometeren i La Clusaz nylig.

Bakgrunnen for startnekten er at blodverdiene er over den tillatte grensa, noe som kan være en indikasjon på bloddoping. Men det kan også ha helt naturlige årsaker.

Blodprosentgrensa for langrenn er 17,0 for herrene, og 16,0 for jentene.

- Vi kaller det en helsekontroll, for å forebygge at noen kjører blodprosenten så høyt at de kommer i fare for å bli skadet av blodpropp. En annen hensikt med kontrollen er å forebygge doping, det skal ikke legges skjul på, sier dopingjeger Inggard Lereim til Dagbladet.

Det er ikke første gang Vylegsjanin stoppes på grunn av for høye blodverdier. Også i Davos i fjor fikk han startnekt av samme grunn.

Han fullførte heller ikke forrige sesongs Tour de Ski, da han sammen med lagkamerat Alexander Legkov avbrøt konkurransen midtveis. Da skal begge ha blitt syke, men Vylagsjanin hadde hevdet seg godt fram til da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer