Northugs plan er å gå alle rennene på Beitostølen

- Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg det, sier trener Kveen.

GÅR ALT PÅ BEITO: - Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg at han deltar i alt på Beitostølen, sier trener Stig Rune Kveen til NTB.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GÅR ALT PÅ BEITO: - Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg at han deltar i alt på Beitostølen, sier trener Stig Rune Kveen til NTB. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Hvis Petter Northug (28) føler at kroppen er bra, går han alle de tre rennene under langrennsåpningen på Beitostølen senere denne måneden.

Fredag 21. november er det 15 kilometer klassisk, dagen etter er det 15 kilometer skøyting og søndag er det sprint klassisk.

- Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg at han deltar i alt på Beitostølen. Petter liker å konkurrere, og han har god erfaring med å gå skirenn. Selv om ikke alle renn er like viktig, er det god trening i å gå renn, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til NTB.

Etter at avtalen med Norges Skiforbund ble endelig spikret sent lørdag kveld, ble det også litt enklere å snakke om det sportslige opplegget.

- Det blir godt å slippe alle spørsmålene om representasjonsavtalen. Nå kan vi for alvor fokusere på det sportslige. Vi har kunnet gjort det til nå også, men uansett er det godt at ting har satt seg, sier Kveen.

Tidlig retur Sist lørdag kom Petter Northug tilbake fra høydeoppholdet i Val Senales. Egentlig skulle hjemreisen derfra ha skjedd tidlig denne uken.

- Det er ingen hemmelig at halsen hans hanglet litt i en to-tre dager under den første uken av høydeoppholdet, men ettersom han fikk 18 døgn i Val Senales følte han at det var nok. Det kunne vært 21 dager, men 18 døgn er også langt nok for høydeeffekt. Med åpen retur mente vi at det var greit å avslutte høydeoppholdet tre dager før tiden. Totalt har vi hatt rundt 60 døgn i høyden til nå, og det er i henhold til planen, sier trener Kveen.

Lørdag tok Northug seg en hviledag, mens det ble en lett treningsøkt søndag og mandag.

- Dette er normal prosedyre etter et høydeopphold.

Barmark - Hvordan ser de kommende dagene ut?

- Denne uken blir det barmarkstrening i Trondheim. Da snakker vi både løping, rulleski og styrke. I neste uke er planen å oppsøke skiforhold og snø. Det er meldt om litt snø enkelte steder lenger sør, og vi satser på at det blir slik. Her må vi ta det litt som det kommer, sier Kveen.

Petter Northug satser på å gå alt av verdenscuprenn fram til og med Tour de Ski. Den siste etappen av Tour de Ski 2015 går 11. januar.

Da legges det til grunn at Northug ikke må inn til soning etter fyllekjøringsdommen i denne perioden, og at han blir vurdert som god nok til å representere Norge. Det siste punktet har normalt sett ikke vært noe problem.

- Vi er godt i rute, men sesongen er lang. Vi har fortsatt en jobb å gjøre fram mot sesongstart, og det blir også viktig å sørge for nok trening mellom konkurransene både før og etter jul. Det er tross alt ikke før i februar at vi har tenkt at toppformen skal være der, sier Northugs hovedtrener.

(NTB)