Northugs plan er å gå alle rennene på Beitostølen

- Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg det, sier trener Kveen.

GÅR ALT PÅ BEITO: - Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg at han deltar i alt på Beitostølen, sier trener Stig Rune Kveen til NTB.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GÅR ALT PÅ BEITO: - Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg at han deltar i alt på Beitostølen, sier trener Stig Rune Kveen til NTB. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hvis Petter Northug (28) føler at kroppen er bra, går han alle de tre rennene under langrennsåpningen på Beitostølen senere denne måneden.

Fredag 21. november er det 15 kilometer klassisk, dagen etter er det 15 kilometer skøyting og søndag er det sprint klassisk.

- Om alt er normalt kroppslig sett, ser jeg for meg at han deltar i alt på Beitostølen. Petter liker å konkurrere, og han har god erfaring med å gå skirenn. Selv om ikke alle renn er like viktig, er det god trening i å gå renn, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til NTB.

Etter at avtalen med Norges Skiforbund ble endelig spikret sent lørdag kveld, ble det også litt enklere å snakke om det sportslige opplegget.

- Det blir godt å slippe alle spørsmålene om representasjonsavtalen. Nå kan vi for alvor fokusere på det sportslige. Vi har kunnet gjort det til nå også, men uansett er det godt at ting har satt seg, sier Kveen.

Tidlig retur Sist lørdag kom Petter Northug tilbake fra høydeoppholdet i Val Senales. Egentlig skulle hjemreisen derfra ha skjedd tidlig denne uken.

- Det er ingen hemmelig at halsen hans hanglet litt i en to-tre dager under den første uken av høydeoppholdet, men ettersom han fikk 18 døgn i Val Senales følte han at det var nok. Det kunne vært 21 dager, men 18 døgn er også langt nok for høydeeffekt. Med åpen retur mente vi at det var greit å avslutte høydeoppholdet tre dager før tiden. Totalt har vi hatt rundt 60 døgn i høyden til nå, og det er i henhold til planen, sier trener Kveen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer