HATT MØTE: Northug-leiren og landslaget har hatt møte i kveld.
Foto: Ned Alley / Scanpix
HATT MØTE: Northug-leiren og landslaget har hatt møte i kveld. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Northugs pressenekt får ingen konsekvenser

- Har ikke hatt medieopplegg for Petter i nasjonale renn.

Petter Northug forklarte seg mandag for landslagssjef Vidar Løfshus, men helgens uheldige mediehåndtering får ingen umiddelbare konsekvenser.

- Jeg har snakket med Petter og senere har jeg hatt oppklarende telefonmøte med John Northug, Otto Ulseth og Trond Nystad, der vi gikk gjennom helgens episoder i Granåsen. Det var helt klart uheldig mediehåndtering, men gjort er gjort og spist er spist, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Petter Northug gikk tre norgescuprenn i Granåsen, men nektet å uttale seg til mediene som var møtt fram. Søndag droppet han å stille til premieseremoni etter å ha vunnet 10-kilometeren.

- Problemet er at vi ikke har hatt noe medieopplegg for Petter i nasjonale renn. Vi bør kvalitetssikre det i enda større grad. Vi bør ha et opplegg som det blir informert om på forhånd, mente Løfshus.

Må involvere seg I OL-året 2010 kom Otto Ulseth inn som Northug mediemann. Det samarbeidet har båret frukter, og forholdet mellom Northug og norske medier har endret seg mye.

- Petter ønsker å fortsette samarbeid med Otto Ulseth, men det blir en utfordring framover å få Petter mer involvert i det som omhandler mediene. Otto er den helt klare sjefen på disse spørsmålene, men Petter bør involvere seg litt mer i mediearbeidet. Otto kan faget, men Petter bør ytre sine egne meninger mer, sa Løfshus.

- Pilen har gått rett til himmels siden Otto tok over i 2010. Petter har vært en helt annen person, men han er også blitt veldig, veldig ettertraktet. Dette rives jo raskt ned med episoder som i helgen, og det ønsker vi ikke skal skje, sa Løfshus.

Landslagsledelsen har ikke rådført seg med andre innen mediehåndtering.

Ingen A4-utøver Ulseth er også medieansvarlig for sprint- og allroundlandslaget. Rolf Nereng har ansvaret for kvinnene, og spesielt for Marit Bjørgen.

- Mediene opplever at Marit Bjørgen og Therese Johaug ofte er mer samarbeidsvillige enn Northug. Hvorfor er det blitt slik?

- Det ligger jo litt i personligheten til Petter. Han er litt sky og utenfor A4-utøveren. Han er kanskje litt rappkjeftet og kommer med mange rare melding, men for skiforbundet er det interessant, og vi ønsker ikke å endre så mye på det, sa Løfshus.

Til helgen reiser de norske utøverne til tsjekkiske Nove Mesto, og Løfshus håper at herrelaget viser seg mer fram enn tilfelle var i Rybinsk i helgen

(©NTB)