Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northugs rørende hilsen til kompisen etter fallet hele Norge snakker om

Gir krisehjelp til Iversen etter fallet.

HILSEN: I dag er det ikke greit å være Emil Iversen. Petter Northug sender derfor en hilsen og oppmuntring til romkameraten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HILSEN: I dag er det ikke greit å være Emil Iversen. Petter Northug sender derfor en hilsen og oppmuntring til romkameraten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Etter fallet på sprinten var det en utrøstelig Emil Iversen som hadde sett seg lei på alt som hadde med Lahti å gjøre.

- Jeg er en fyr som presterer når det går godt. Jeg er en fyr som ikke presterer i mesterskap. Derfor drar jeg hjem, sa han til Dagbladet.

Tor-Arne Hetland er landslagstrener for gutta. Han er ikke like klar på at Iversen skal hjem fra Lahti. Det samme bekreftet presseansvarlig Gro Eide i en pressemelding en drøy time senere.

- Det driter jeg i, var meldinga fra Iversen.

MISTET GULLET: Emil Iversen håper ikke Petter Northug så at han glapp gullet på oppløpet. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Bruk det som motivasjon

Petter Northug har også forlatt VM-byen, og i dag gikk han norgescup i Nannestad for å teste formen før femmila om ei uke.

Han og Iversen er gode venner, og romkamerater i Lahti. I kveld har han lagt ut en personlig hilsen og oppmuntring på sin Facebook-profil der han ber Iversen legge dette bak seg.

- Emil, det var synd det som skjedde i dag. Det kunne ha skjedd den beste. Jeg kunne ha gjort det samme. Men det jeg vet er at du reiser deg igjen. Du bruker dette som motivasjon, sier Northug.

- Når du får kastet dette over skulderen din, tipper jeg du kan revansjere dette allerede under 15 km på onsdag.

MISTET MEDALJEN: Iivo Niskanen mener at han og Sami Jahojärvi kanskje mistet gullmedaljen da han og Emil Iversen falt. Vis mer

Mye å utrette

Han sier også at det ikke er noe poeng i å forlate VM-byen, og påpeker at Iversen fortsatt har mye å utrette i Lahti.

- Det er ikke noen vits å reise hjem. Du er i god form. På 15 km på onsdag er du pallkandidat. Når alt klaffer vet du at du kan vinne. Og da er du plutselig aktuell for en stafettetappe på fredag, sier Northug.

- Her er det bare å se framover, og drit i det som har skjedd!

ALT GIKK GALT: Ingenting gikk som det skulle for Ole Morten Iversen i dagens VM-øvelser. Den svenske landslagssjefen fikk ingen medaljer, og måtte hjelpesløst se på at sønnen Emil Iversen opplevde sitt verste mareritt. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Gråt med familien

Iversen var ikke helt enig med lagkameraten og mentoren Northug etter målgang.

- Jeg er jo en av de beste løperne i dag, men når det gjelder som mest så blir det et uhell. Det hadde ikke skjedd med Petter Northug, sa han til Dagbladet.

- Jeg vet at alle bestekompisene mine står nede i den svingen. Det kan jo ikke bli noe tøffere for en skiløper å oppleve det jeg får oppleve nå. Men det er klart, livet går videre, sier Iversen.

Men selv om livet går videre - det ble felt noen tårer i målområdet etter at fjerdeplassen var et faktum. De kom da han møtte faren sin, Ole Morten Iversen.

- Jeg er lei meg og feller noen tårer. Så sier han at er stolt av meg uansett, og det er godt å ha foreldrene sine her når det går som verst. Det betyr alt, det. Jeg får vel gi mamma en klem etterhvert her også, nå, sa Iversen, og fikk gjort akkurat det noen minutter senere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media