Petter Northug:

Northugs trener er sikker på at Petter skal gå VM

Tror skikongen er på startstrek allerede i NM.

JOBBER SEG TILBAKE: Petter Northug var slakk i draget sist han gikk skirenn i Lillehammee 3. desember. Her fra Beitosprinten noen uker før.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JOBBER SEG TILBAKE: Petter Northug var slakk i draget sist han gikk skirenn i Lillehammee 3. desember. Her fra Beitosprinten noen uker før. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Northugs trener Stig Rune Kveen tror at VM-kongen fra Falun er på startstrek allerede i NM på Lygna.

Northug er i gang med skitrening igjen og har vært på flere turer i Bymarka i Trondheim den siste tiden, skriver Adresseavisen.

Kveen vil ikke si noe om Northug har gjennomført hardøkter.

- Det er ikke vesentlig. Det som er positivt er at det er lys i tunnelen. Vi skal gjøre alt for å få Petter i form, sier Kveen.

Ingen har verken sett eller hørt fra Northug siden han reiste hjem fra verdenscuphelgen i Lillehammer i starten på desember. Han måtte melde forfall til Tour de Ski. Northug ble trolig satt ut av overtrening på høydeoppholdet i det siste høydeoppholdet i november.

Kveen er både forsiktig og vag når han svarer på spørsmål om hvordan situasjonen egentlig er for landets største skistjerne. Han vil ikke svare på om Northug har gjennomført intervalløkter etter at han dro hjem fra Lillehammer tidlig i desember.

- I går gikk vi en fantastisk skitur oppi Bymarka. Han er mye på ski og trener daglig. Det har han på en måte gjort i en lengre periode.

- Er det slik at dere snakker ned formen hans?

- Nei, det gjør vi ikke. Petter er en skiløper som kjenner sine egne kroppslige signaler ekstremt godt. Sammenlignet med andre utøvere så er jeg bombesikker på at de ville ha startet opp mye tidligere. Petter har holdt seg i gang i ukevis, han har tatt steg for steg. Den røde tråden har vært lette, korte turer og styrketrening. Han venter på punsjen som han er så flink til å finne.

Team Northug åpner også for at det kan bli høydetrening i etterkant av NM og foran VM.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer