Stavanger  20150616.
Norway chess 2015 Stavanger:  Magnus Carlsen er ferdig med første parti på Scandic hotell Forus. 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Stavanger 20150616. Norway chess 2015 Stavanger: Magnus Carlsen er ferdig med første parti på Scandic hotell Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Norway Chess beklager overfor Carlsen etter skandaleparti

- Mangelfull informasjon.

(Dagbladet): Magnus Carlsen tapte et over seks timer langt parti mot Veselin Topalov under åpningen av Norway Chess på mest mulig dramatisk vis

Carlsen ledet maratonoppgjøret soleklart, men hadde ikke fått med seg at han ikke fikk påfyll av tid etter 60 trekk. Dermed gikk seieren til hans bulgarske motstander i stedet.

Carlsen selv var skuffet, men mente at det var hans egen feil. Selv om han mente han kunne vært bedre informert.

- Beklager Nå har arrangøren kommet med en offentlig beklagelse gjennom sine offisielle hjemmesider.

- På vegne av Grand Chess Tour og arrangøren, såvel som personlig, ønsker jeg å unnskylde overfor spillerne når det gjelder den mangelfulle informasjonen rundt tidskontrollen, skriver arrangør og sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson.

- Selv om informasjonen lå på nettsiden, og ble annonsert foran den første runden, fikk vi med oss at flere av spillerne ikke var klar over denne nye og utradisjonelle tidskontrollen. Det forteller oss at det var rom for forbedring hva gjaldt informasjonen rundt dette. Det er vi virkelig lei oss for, og spesielt overfor Magnus Carlsen, som tapte sin første kamp på grunn av at han ikke var klar over tiden, skriver han videre.

Fortjente beklagelse Overfor NRK, som først omtalte saken, utdyper Aulin-Jansson:

- Vi har gransket dette de siste dagene, og har kommet fram til at Magnus fortjener en beklagelse, sier arrangør og sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til NRK.

Akkurat nå er Magnus Carlsen i aksjon mot Anish Giri i den tredje runden i Norway Chess. Verdensmesteren trenger sårt poeng etter å ha tapt to dager på rad, og ligger sist i konkurransen.