Norway Chess-drømmen knust for Carlsen

- Magnus har vært sløv.

NORSK DUELL: Verdens beste sjakkspiller møtte sin tidligere læremester i siste runde av Norway Chess. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
NORSK DUELL: Verdens beste sjakkspiller møtte sin tidligere læremester i siste runde av Norway Chess. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Premisset var krystallklart: Magnus Carlsen (23) måtte vinne det siste partiet mot Simen Agdestein (47) for å ha noen som helst mulighet til en Norway Chess-triumf.

Det klarte 23-åringen. Oppgjøret mot sin tidligere læremester endte med seier, etter at Agdestein gjorde en grov feil like etter tidskontrollen.

Dessverre for Carlsen vant også turneringsleder Sergej Karjakin sitt parti mot Fabiano Caruana. Noe som betyr at russeren forsvarte tittelen fra i fjor. Dermed er drømmen om å vinne superturneringen på hjemmebane igjen knust for Carlsen.

- Jeg har ikke spilt helt katastrofalt, men jeg kom bare aldri i gang. Og i går forspilte jeg sjansen min, sier Carlsen på pressekonferansen.

- Kunne du gjort noe annerledes?

- Det har skjedd mye i løpet av turneringen, men det enkleste å peke på, er partiet i går, sier Carlsen, og sikter igjen til sjokktabben mot Peter Svidler. - Vært sløv Dagbladets sjakkekspert, Einar Gausel, mener unggutten har vært gjennomgående svak.

- Magnus har ikke vært på topp under Norway Chess. Han har vært sløvere enn vanlig. Teknisk har han ikke vært god. Han har slitt i flere partier og ikke vært så imponerende som han pleier. Det virker som han har manglet energi, sier Gausel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer