Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norway Cup blir ikke avlyst

- Unison oppslutning, sier Kyvåg.

KLAR TIL AVSPARK: Tusenvis av unge kan gjøre seg klare til kamper i Norway Cup. I fjor kom det det meksikanske laget Chivas helt til finalen, som de vant på Ekebergsletta. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KLAR TIL AVSPARK: Tusenvis av unge kan gjøre seg klare til kamper i Norway Cup. I fjor kom det det meksikanske laget Chivas helt til finalen, som de vant på Ekebergsletta. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terroraksjonene i Oslo og på Utøya fredag skapte tvil om årets Norway Cup ville bli arrangert om seks dager.

Generalsekretær Frode Kyvåg uttalte i en pressemelding lørdag at turneringsledelsen var rystet, og ville rette seg etter pålegg og anbefalinger fra norske myndigheter.

Nå er det avgjort: Det blir Norway Cup i år igjen, fra søndag 31. juli til lørdag 6. august.

Politiet avgjorde
Avgjørelsen ble tatt etter at politiet i ettermiddag ga grønt lys for årets turnering. Det får Dagbladet opplyst fra arrangørene på Ekeberg.

- Det er en lettelse, jeg er glad for at det har vært en unison oppslutning bak årets turnering. Samtidig er det et følelsesmessig kaos, det har det vært de siste dagene, sier Kyvåg til Dagbladet.

I en pressemelding fra Norway Cup understrekes det at beslutningen er tatt i samarbeid og dialog med offentlige myndigheter, Norges Idrettsforbund og Norges Fotballforbund. Mens fotballen på banene i Oslo skal spilles som normalt vil resten av programmet justeres.

- Ikke drives til frykt
- Vi skal som Jens Stoltenberg sa vise at vi ikke skal drives til frykt, og stå sammen, sier Kyvåg.

Allerede er helgens toppfotballkamper i Norge avlyst på grunn av hendelsene i Oslo og på Utøya, og Egil Drillo Olsens pressekonferanse om A-landslagsuttaket ble erstattet med en pressemelding i dag.

- Vil berømme Norway Cup ledelsen for viktig, men vanskelig beslutning, skriver NFFs informasjonssjef Svein Graff på twitter.

Facebook er det nylig opprettet flere grupper med felles ønske: Årets turnering skulle gå som planlagt. Samtidig har terroren i Oslo skapt frykt hos norske klubber under ei uke før avspark.

Ingen har avbestilt
- Bekymrede lag fra hele Norge har ringt inn og spurt om det er trygt å komme til turneringen. Ingen lag har så langt lagt inn avbestillinger, sier pressesjef Lucy Thoresen til Dagbladet.

Generalsekretær Kyvåg forteller om ulike reaksjoner på uvissheten ved årets turnering.

- Jeg har fått hundrevis av henvendelser. Den voksne delen av de som har ringt har vært bekymret, mens de unge gjerne vil delta, sier Kyvåg.

1400 lag fra over 50 nasjoner deltar i årets turnering på Ekebergsletta. Norway Cup ble arrangert første gang i 1972.

SPILLER VIDERE: Norway Cup-sjef Frode Kyvåg kan ønske unge fotballspilere velkommen til Oslo om seks dager. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SPILLER VIDERE: Norway Cup-sjef Frode Kyvåg kan ønske unge fotballspilere velkommen til Oslo om seks dager. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer