Norway Cup:

Norway Cup er reddet: - En gledens dag

Etter at verdens største fotballturnering for barn og unge har måtte avlyse de to siste årene, gikk folkefesten på Ekeberg en usikker framtid i møte. Nå har redningen kommet.

FOLKEFEST: Masse folk på Ekebergsletta under paraden og åpningskonserten i forbindelse med Norway Cup 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FOLKEFEST: Masse folk på Ekebergsletta under paraden og åpningskonserten i forbindelse med Norway Cup 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en gledens dag, sier Pål Trælvik, generalsekretær i Norway Cup.

Arrangementet, som i all hovedsak er drevet av frivillighet, gikk ut i en uviss situasjon med påløpte kostnader og var usikker på hvordan de skulle overleve til 2022, etter at Norway Cup for andre år på rad ble avlyst.

- Veldig viktig

Christian Tybring-Gjedde (Frp) jubler. Krisestøtte til Norway Cup har vært et av partiets gjennomslag i forhandlingene om det reviderte nasjonalbudsjettet.

- Det var veldig viktig for oss, og jeg er glad vi fikk det til. Det hadde fått store konsekvenser dersom de ikke hadde motatt støtten.

GLAD: Christian Tybring-Gjedde er stolt over gjennomslaget. Foto: Fredrik Hagen / NTB
GLAD: Christian Tybring-Gjedde er stolt over gjennomslaget. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Han har selv har deltatt på Norway Cup, og vet hvor viktig det er for barn og unge.

- Det er veldig mange som gleder seg til folkefesten på Ekeberg, og det er med stolthet at vi har fått dette igjennom. Dette handler ikke bare om fotballen, men også det sosiale.

Trælvik, som har vært generalsekretør i Norway Cup siden 2019, takker Frp og Tybring-Gjedde for at de skjønte alvoret.

- Folk har jobbet veldig godt for oss, og Frp har vært veldig flinke. De har gjort en utmerket jobb og fortjener all ære, sier han til Dagbladet.

50-årsjubileum

Han påpeker hvorfor dette er så viktig.

TAKKER: Generalsekretær i Norway Cup, Pål Trælvik, takker politikerne for støtten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
TAKKER: Generalsekretær i Norway Cup, Pål Trælvik, takker politikerne for støtten. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

- Det er så mange barn og unge som har ventet på å skape minner, få nye venner og kanskje til og med en kjæreste. Dette betyr mer enn fotballen. Den helsemessige,- og sosiale gevinsten er kjempe viktig, og det har politikerne forstått. Vi er evig takknemlige.

2022 markerer 50-års jubileumet til den tradisjonsrike fotballturneringen. Trælvik sier de allerede har begynt å planlegge mot jubileumet, men vil ikke røpe altfor mye.

- Det kan jeg ikke avsløre, men det blir storslagent. Vi gleder oss til å feire 50-års jubileumet, sier han og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer