HATTRICK: Veigar Pall Gunnarsson setter inn 1-0 på straffe, det første av tre mål for islendingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
HATTRICK: Veigar Pall Gunnarsson setter inn 1-0 på straffe, det første av tre mål for islendingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

«Norway Cup-finte», Veigar-hattrick og Hoff spesial

Molde var nær ved å hente inn Stabæk-ledelsen, men tapte 4-3.

||| (Dagbladet): Stabæk - Molde 4-3.

Et hattrick av Veigar Pall Gunnarsson og et perletreff av Espen Hoff ga Stabæk ledelsen 4-1, og kampen så ut til å være over på Telenor Arena.

Men Molde lærte mot Lillestrøm nylig at det aldri er for seint, og startet opphentingen i sluttminuttene.

Aksel Berget Skjølsvik og Baye Djiby Fall scoret hvert sitt, og på overtid hadde Molde et voldsomt trykk mot målet til Stabæk, men ikke marginene helt med seg.

Billig straffe? Stabæk tok ledelsen på et omdiskutert straffespark. Molde-keeper Jan Kjell Larsen kastet seg ned foran Espen Hoff, tok ballen, men dommeren mente han også tok beina til Hoff, som klasket i kunstgreset.

- Som Molde-trener synes jeg det er soleklart at han tar ballen, sier Kjell Jonevret til TV 2 Zebra.

Dommer Tom Harald Hagen mente noe annet, og Veigar Pall Gunnarsson scoret på straffesparket etter 13 minutter.

Det tok bare tre minutter før Molde utliknet. Daniel Berg Hestad knuste Mikkel Diskerud i lufta etter en corner og nikket inn 1-1.

Men bare fire minutter seinere var Stabæk tilbake i føringen.  Bjarni Olafur Eiriksson la inn fra venstresida, og Larsen mistet ballen. Gunnarsson var kjappest på den, og banket inn sitt andre for kvelden oppe i venstre hjørne.

- Jeg satte den det eneste stedet jeg kunne sette den for at det skulle bli mål, sier islendingen til TV 2 Zebra.

- Norway Cup-finte 3-1 kom også på straffe. Denne gangen var ikke avgjørelsen så mye å lure på. Mix Diskerud gjorde en piruett på ballen, og Vegard Forren gikk rett på, og sparket vekk mannen i stedet for ballen.

UTLIKNING: Daniel Berg Hestad header inn 1-1 for Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
UTLIKNING: Daniel Berg Hestad header inn 1-1 for Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Han gjorde en Norway Cup-finte, en sånn som du ikke ser lenger, den skal vi ikke behøve å gå på, mener Kjell Jonevret.

Veigar Pall Gunnarsson byttet hjørne, og satte inn hattricket med sitt andre straffemål.

Kveldens virkelig perle sto imidlertid Espen Hoff for, da han økte til 4-1 bare et par minutter seinere. Vingen dro seg inn i banen, og skrudde ballen i en diger bue over Larsen og nesten helt oppe i høyre kryss.

- Jeg øver mye på det. Uten å overdrive, så øver jeg veldig mye på det, medgir Hoff, som har scoret noen liknende mål tidligere.

Så startet Molde sluttspurten. Først satte Aksel Berget Skjølsvik inn en retur fra et Fall-skudd. Begge Molde-spillerne var nok hårfint offside, men dommeren lot målet telle.

Så viste Fall superkreftene sine da han vendte opp med en forsvarer i ryggen og skuffet inn 4-3.

På overtid var det fullt kaos i Stabæk-feltet, men da Daniel Berg Hestad til slutt fikk sjansen til å utlikne, kom en eller annen seg i veien.