Norway Cup forener fiender

DUBROVNIK (Dagbladet): - Sport er nummer én, svarer bosnieren Fikret Plivcic på spørsmål om hva idretten betyr for fredsprosessen. Med seg har han 30 Norway Cup-deltakere i alderen 14- 16 år. Alle er spente på hva to uker i leir sammen med fienden vil bringe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Handel og Kontor i Norge er i samarbeid med FIET (funksjonærinternasjonalen) sterkt engasjert i prosjektvirksomhet i Bosnia-Hercegovina. I den forbindelse er to lag fra byen Mostar invitert til Norway Cup.

28 år gamle Fikret Plivcic fra Sarajevo er mannen som har plukket ut og forberedt de bosniske tenåringene på Norges-turen.

- Jeg er lykkelig, og guttene er veldig lykkelige over at man har fått til dette, sier Plivcic som jobber på FIETs prosjektkontor i Sarajevo.

Fiender

Guttene kommer fra hver sin side av Mostar.

Det var serberne i den jugoslaviske hæren som brakte krigen til Mostar, våren 1992. Men etter at kroater og muslimer sammen hadde drevet hæren tilbake, begynte de å kjempe mot hverandre.

I 1993 ble den gamle middelalderbyen Mostar skutt i stykker. Brua over Neretva-elva fra 1500-tallet ble knust og byen delt i to.

Kroater på den ene siden av elva og bosniske muslimer på den andre siden.

Fikret forteller om år der idretten lå helt død.

- Ingen idrett i det hele tatt, spør jeg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer